2014-01-23 17:54:59• hírek • Kocsis Zoltán

Másfél ezer tonna csúszásgátlót szórtak szét a megyében

Január utolsó teljes hetéig kellett várni arra, hogy Szatmár megyében lehulljon az első jelentősebb mennyiségű hó. Annak érdekében, hogy a közutak biztonságosan járhatóak legyenek, a megyében közel negyedszáz járművet vetettek be és másfél ezer tonna csúszásgátlót szórtak szét.

A Szatmár Megyei Tanács tájékoztatása szerint a hóekéket és a sószórókat 18.00 órakor vezényelték ki az utakra és azok egész éjszaka dolgoztak. Ennek köszönhetően „sehol sem alakult ki rendkívüli helyzet" a megyében.

Szatmár megye területileg négy részre van osztva, annak érdekében, hogy a beavatkozás minél hatékonyabb legyen. Mind a négy térségben az utak takarításáért felelős vállalat egy központot és több kisebb telephelyet köteles készenlétben tartani. Csütörtök hajnalban összesen 25 jármű teljesített szolgálatot és 1402 tonna csúszásgátlót szórtak szét.

A tasnádi régióban az elmúlt éjszaka öt hóeke takarította az utakat és 250 tonna csúszásgátlót szórtak szét. Ákos zónájában 324 tonna csúszásgátló került az utakra, amelyeken hat hóeke és egy sószóró dolgozott. Szintén hat hóeke és egy sószóró takarította az utakat Szatmárnémeti környékén, ahol 612 tonna csúszásgátlót szórtak szét. Végezetül az Avasban négy eke és egy sószóró 216 tonna anyagot szórt szét.

„Szatmárnémetiben egész éjszaka dolgoztak a közterület-fenntartó vállalat járművei, minek következtében semmiféle problémát nem okozott a havazás", mondta Dorel Coica polgármester. A város első embere ismételten arra kérte az autósokat, lehetőleg ne parkoljanak a főbb útvonalakon az úttesten.

A csütörtöki nap folyamán Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes videokonferencián felszólította az ország valamennyi prefektusát, azok tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a várható időjárási viszonyok miatt állandó készültségben legyenek az utak takarításával megbízottak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: