2018-07-17 08:01:35• hírek • Bede Emőke

Maserati és Wartburg is van a júniusban forgalomba írt autók között

2017. február 1-i hatállyal a kormány 102 adónemet törölt el, ezek egyike pedig az európai hatóságok által illegálisnak kikiáltott környezetvédelmi adó volt. Ugyanekkor iktatták ki a bejegyzési illetéket is, s mint az várható volt, az autóbeírások száma drasztikusan megemelkedett az intézkedéseknek köszönhetően.

Országos szinten a júniusi hónap során nem kevesebb mint 16 201 járművet írtak forgalomba, mely a tavalyi év júniusához képest 44,25 százalékos emelkedést jelent. Ami a márkákat illeti, elmondható, hogy a Daciák viszik a prímet, nem kevesebb 3814 ilyen márkájú autót jegyeztek be júniusban. Ezt a Skoda követi, melyből összesen 1208-at írtak be, ezt pedig egy hajszállal lemaradva követi a Volkswagen, a Ford és a Renault.
 

Szatmár megyében a júniusi adatok szerint az élen a Volkswagen végzett, összesen 264 Golfot, Polót, Passatot, Sharan-t, Touran-t és Transportert írtak forgalomba, de természetesen a márka ritkább típusai is képviseltették magukat 1-2 darabbal. Audiból az A4-esek és az A6-osak a legnépszerűbbek, a ritkább típusokkal együtt nem kevesebb mint 96 négykarikást jegyeztek be. Egy hajszállal lemaradva érkezik a Ford is, melynek legnépszerűbb modelljei a Focus és a Fiesta.
 

Ebben a hónapban akadt néhány különlegesség is a bejegyzésre váró autók között. Beírtak többek között egy 12 éves, külföldről érkező Maserati Quattroporte modellt, illetve egy 11 éves Cadillac CTS-t is. A egyik legidősebb júniusban beírt autó pedig a német autógyártás egyik ikonikus darabja, egy Wartburg, melyet legelőször 1990-ben jegyeztek be külföldön.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: