2014-06-23 17:07:31• hírek • Kocsis Zoltán

Más személy érvénytelen jogsijával hagyta volna el az országot

Egy órán belül egy illegális határátkelőt, valamint két, hamis jogosítvánnyal vezető sofőrt fogtak el vasárnap kora délelőtt a határrendészek Szatmár megyében.

A petei határátkelő munkatársai 13.00 óra körül arra lettek figyelmesek, hogy egy személy a határállomás megkerülésével próbálja meg elhagyni Romániát és átjutni Magyarországra. Az illetőt azonnal elfogták, azonosításkor pedig kiderült, hogy moldovai állampolgár, Alexandr C. a neve és 32 éves.

A férfi azt mondta, a schengeni övezetbe szeretett volna eljutni és azért választotta ezt a megoldást, mert nem rendelkezik a szükséges dokumentumokkal. Illegális határátlépés miatt indul ellene eljárás.

Egy órával később a csanálosi határátkelőnél a határőrök egy magyarországi bejegyzésű Ford Focus vezetőjétől, a 37 éves Ioan M.-től kérték a vezetői engedélyét. A Szilágy megyei férfi be is mutatott egy Magyarországon kiadott jogosítványt. A törvény embereinek azonban gyanúsnak tűnt az okmány és az ellenőrzés őket igazolta. A bemutatott jogosítvány egy másik személy számára volt kiállítva, ráadásul 2012 októbere óta érvényét veszítette.

Nagyjából ezzel egy időben Nagykároly Szatmárnémeti felőli kijáratánál állítottak meg a határrendészek egy Peugeot típusú személygépkocsit. Vezetőjét arra kérték, mutassa be személyes, valamint az autó dokumentumait. A Szatmár megyei ideiglenes rendszámmal ellátott gépkocsit a 23 éves Costel Gabriel V. vezette. A Hunyad megyei férfi által bemutatott jogosítvány viszont hamisnak bizonyult.

Mindkét utóbbi esetben hamis dokumentumok használata, valamint vezetői engedély nélküli vezetés vádjával indítanak eljárást a két érintett ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: