2009-01-22 00:00:04• hírek • Csenteri Judit

Más felvételi módszert kellene bevezetni

Egy, a közelmúltban végzett felmérés szerint a tanügyi káderek többsége nem ért egyet az egységes félévi dolgozatokkal, s úgy vélik, hogy ezek nem tükrözik megfelelően a diákok felkészültségi szintjét.

A.pedagógusok 66 százaléka van azon a véleményen, hogy az egységes félévi dolgozatok, amelyeket a jövőben a líceumi felvételi alkalmával is figyelembe vesznek, nem tükrözi kellőképpen a diákok felkészültségét. Mindezt azzal magyarázzák, hogy mind a dolgozatok megírása, mind azok kijavítása alkalmával sok szabálytalanság történik.

A legtöbb tanügyi káder szerint a legjobb lenne visszatérni a hagyományos felvételikhez, amelyeket minden líceumban külön-külön szerveznének meg. A tanárok 43 százaléka szerint ezek az egységes felvételi dolgozatok megzavarják a tanórák normális lezajlását. 

Ecaterina Andronescu, Oktatási Miniszter reagált a pedagógusok véleményére, szerinte  “az egységes félévi dolgozatok nem tűnnek megfelelőnek a líceumba való felvételi szempontjából, továbbá az érettségi terén is módosításokat kellene eszközölni.”

Az Intuitext felmérést 2008 decembere és 2009 januárja között végezték, a megkérdezettek között pedig 800 pedagógus szerepelt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: