2014-12-08 19:50:50• hírek • Kocsis Zoltán

Négy év börtönre ítélték az ismert szatmári alvilági figurát

Másodfokon négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte az ismert szatmári alvilági figurát, Dorel Tukácsot a Gyulafehérvári Táblabíróság. A vád szerint a bűnszervezet, amelynek Tukács is a tagja volt, nagy értékű mezőgazdasági gépeket lopott el külföldről és értékesítette Romániában. A nyomozóhatóság becslése szerint közel 4,5 millió eurónyi kárt okoztak.

Az ügyben az elmúlt évek során több tíz személyt vettek őrizetbe. Öten még 2011-ben beismerő vallomást tettek, ők enyhébb büntetést kaptak. További két tucat személy esetében hétfőn hozott ítéletet a bíróság. Közöttük van Tukácson kívül egy másik szatmári férfi, Condor Mircea, valamint a Fehér megyei rendőrség korábbi két magas rangú tagja, Schiau Liviu és Tarnu Ioan - utóbbi egy időben a román titkosszolgálat, a SRI Fehér megyei vezetője is volt. Az ő feladatuk a nyomozás hátráltatása volt - mégis felmentette őket a bíróság.

Nem jártak ilyen szerencsével a szatmáriak, mivel Condor 9 év 11 hónap, Tukács pedig 4 év 6 hónap börtönbüntetést kapott - utóbbi ebből már öt hónapot letöltött előzetesben.

A bűnbanda szinte fél Erdélyt behálózta, hisz tagjai között találhatunk szatmári, Fehér megyei, besztercei, aradi és marosi tagokat is. A vezér az olasz Antonio Vechiolla volt, akit 4 év 6 hónap fogházra ítéltek. A szervezet elsősorban Franciaországból, Hollandiából, Olaszországból és Görögországból lopott nagy értékű mezőgazdasági gépeket és ezeket jóval a piaci ár alatt értékesítették Romániában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: