2018. szeptember. 25., kedd
Névnap:
2017-07-23 14:15:46• hírek • Agerpres.ro

Más a Fanta és a Milka, mint más országban

Mások az összetevői a Romániában forgalmazott Fanta szénsavas üdítőitalnak és Milka tejcsokoládénak, mint más országokban - írja az InfoCons által az AGERPRES hírügynökségnek vasárnap küldött közleményben. 

Az InfoCons három különböző országban vizsgálta be ugyanazt a forgalmazott terméket. A Fanta esetében azt találta, hogy a Romániában mért narancs sűrítmény tartalma 5 százalékos, nagy Britanniában 3,7% narancs, 1,7% egyéb citrusfélét tartalmaz, Spanyolországban pedig 8% narancs sűrítményt.

A Romániában forgalmazott termék öt élelmiszeri adalékot, a nagy-britanniai nyolc, a spanyolországi tíz adalékot tartalmaz.A Milka tejcsokoládét két országban tanulmányozták és azt találták, hogy jelentős különbség van az adalékanyagok tekintetében.

A Romániában forgalmazott termékben nagyobb adag poliglicerin-poliricinoleát (E476) találtak, amelynek az a szerepe, hogy részben helyettesítse a drágább kakaóvajat.

A szervezet azt ajánlja: kerülni kell az E476 fogyasztását, főleg gyerekek esetében.

Hasonló kutatások nyomán Magyarország,  Bulgária, Csehország, Horvátország, Észtország és Szlovákia is jelezte 2016-ban az Európai Bizottságnak, hogy egyes gyártók kettős mércét alkalmaznak termékeiknél aszerint, hogy Európa keleti, vagy nyugati felében hozzák azokat forgalomba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: