2008-11-11 18:42:52• hírek • Parajdi Andrea

Márton-napi felvonulás a városközpontban

Immár hetedik alkalommal rendezte meg a Szatmár Megyei Német Demokrata Fórum Gemeinsam Ifjúsági Szervezete a Szent Márton-napi felvonulást.

Szent Márton emlékünnepe november 11-én hagyományszerűen a régi park körül egy lámpás felvonulással kezdődött, amelyhez több száz szülő és diák csatlakozott. A Kálvária Templomba tartó felvonulókat idén is egy fehér ló vezette, mögötte a mezőfényi, csanálosi és csomaközi fiatalok közös fúvószenekara zenélt, őket kísérte a saját készítésű lámpásokkal haladó tömeg.

Ebben az évben sajnos nem sikerült zavartalanul lebonyolítani az ünnepséget, ugyanis a Rendőrség a központi körforgalomnak csupán egyik sávját zárta le. Az úton közlekedő autók rendkívül zavarták a tömeget vezető lovat, ezért a felvonulás néhány perc után a fehér állat nélkül folytatódott.

A Kálvária Templomban már minden a tradíciók szerint haladt tovább. A Johann Ettinger Német Tannyelvű Líceum kisdiákjai Szent Márton életéről szóló műsort adtak elő, bemutatva jóságát és segítőkészségét. Szerepjátékukban a szent nevéhez fűződő egyik legismertebb történetet adták elő, azt, amikor köpenyét kardjával kettévágta és egyik felét egy koldus vállára borította.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: