2009-11-13 17:53:51• hírek • Ferenczi Noémi

Márton-napi vigasságok

Pénteken délután Márton-napi vigasságok címmel szerveztek közös programokat a Református Gimnázium hetedikes diákjai.

A hagyományápolás jegyében szerveztek Márton-napi megemlékezést a Református Gimnázium hetedik osztályos diákjai pénteken délután. A megemlékezés tulajdonképpen közös családi program keretében zajlott, vagyis játékokkal, beszélgetéssel, közös mulatozással emlékeztek Szent Márton püspök életére, jó cselekedeteire.

A közös foglalkozáson részt vettek a diákok szülei, testvérei és persze a gimnázium tanárai is. Mindenki talált magának tartalmas elfoglaltságot.

A szülők Biblia a helyes gyermeknevelésről című film vetítésén vettek részt, majd a látottakról az iskola lelkészével, pszichológusával beszélgettek.

A diákok öt csapatra osztva vetélkedőn mérhették össze tájékozottságukat, előtte azonban Jékel Zsuzsa, német szakos tanárnő ismertette Márton püspök életének fontosabb mozzanatait. A jelenlévők azt is megtudhatták, hogyan kacsolódik a liba a Márton-naphoz, valamint azt hogy a magyarok és németek lakta vidékeken miként ünnepelték illetve ünnepelik napjainkban ezt a napot. A diákokból, tanárokból és szülőkből álló csapatok rendkívül leleményesen oldották meg a feladatokat.

Az este közös mulatozással zárult.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: