2012-11-09 17:26:57• hírek • Póti Orsolya

Márton-napi vigasság a Refiben

Szent Márton napja alkalmából szellemi és ügyességi vetélkedőkre került sor a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban november 9-én.

„Az utóbbi hetekben szinte az iskola minden zugában a Márton-napi rendezvényre készültek a diákjaink és tanárok. Libákat alkottak újrahasznosítható anyagokból, rajzoltak, szebbnél szebb lámpásokat készítettek, valamint készültek a Márton-napi vetélkedőkre, melyek közül némelyek már nem ismeretlenek számukra" - mondta el Jékel Zsuzsa német tanárnő, a Márton-napi vigasság főszervezője.

A Márton-napi megemlékezést részben a hagyományápolás, részben pedig közösségteremtő jellege miatt szervezték meg idén is. A megemlékezés tulajdonképpen közös családi program keretében zajlott, vagyis játékokkal, előadásokkal, körmenettel és közös mulatozással emlékeztek Szent Márton püspök életére, jó cselekedeteire.

A vetélkedők a gimnázium dísztermében zajlottak - ezeken idén öt, VII. osztályos diákokból álló csapat vett részt, de mindegyik csoport segítségére volt egy szülő, egy testvér és a gimnázium egy-egy tanára is.

A csapatok teljesítményét zsűri értékelte, melynek tagjai Gál Gyöngyi szaktanfelügyelő, Békessy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetője és Nt. Nagy Sándor esperes voltak.

A játékok és versenyek között volt idén lúdtollforgatás,  L-Faktor, liba vacsoracsata, Szóbeszéd, Vetítő és Szent Márton körkép, melynek keretében bemutatták Szent Márton életét és a Márton-díj kiosztására is sor került.

A rendezvény a hagyományos körmenettel zárult: a résztvevők lampionokkal vonultak fel az iskola udvarán. A díszterem előtt egy kiállítás is nyílt a csoportok által készített rajzokból, libákból és lampionokból, melyeket bárki értékelhetett. Mint megtudtuk, minden csapat édességekben és oklevelekben részesült.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: