2012-11-08 12:50:33• hírek • Póti Orsolya

Márton-napi műsor a Kölcseyben

A szegények védőszentjéről, Szent Mártonról emlékeztek meg november 8-án a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében. Néhány tanuló német nyelvű színdarabot mutatott be diáktársainak és a meghívottaknak.

Szent Márton-napját ünnepelték a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban csütörtök délelőtt. A német órákat látogató diákok gyertyákkal és lámpásokkal énekelve vonultak végig az iskola folyosóin egészen a díszteremig, ahol a tanulók műsorára került sor. A diákokat az előadásra Császár Béla némettanár készítette fel.

A színdarab Szent Márton életéről szólt, bemutatva ennek egyik legfontosabb momentumát: a püspökké avatást is. Mártont 371-ben választották meg Tours püspökévé. A püspöki hivatalt alázatossággal viselte, bár megválasztása ellen tiltakozott.

A színdarab végén dalok csendültek fel a szegények védőszentjének emlékére a diákok előadásában, majd Schupler Tibor és Román János plébánosok köszöntötték a diákokat.

"Figyelemreméltó, hogy a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban évről évre felelevenítik Szent Márton legendáját és, hogy a Császár Béla tanár úr által szervezett rövid műsorokból hagyomány vált" - mondta el Schupler atya. Román János arra hívta fel a jelenlevők figyelmét, hogy ne feledkezzenek meg hagyományaink ápolásáról, mert ha mélyen és szeretettel ápoljuk ezeket nagy és erős gyökereink lesznek.

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban minden évben megemlékeznek Szent Mártonról, a színdarabokban  résztvevő tanulók pedig lelkesen készülnek az ünnepségre.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: