2009-11-11 13:10:52• hírek • Ferenczi Noémi

Márton-napi megemlékezés

Immár ötödik éve, az idén is tartottak Márton-napi megemlékezést a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium német szakos diákjai szerdán délben adták elő  műsorukat. A diákok nagyszünetben tantermeikből gyertyával a kezükben vonultak fel az iskola dísztermébe, majd ünnepi műsorra került sor. A Szent Márton életét bemutató német nyelvű előadás alatt sem hunytak ki a fények, így rendkívül hangulatosra sikerült az előadás.

Ezúttal tanári segítség és irányítás nélkül állították össze műsorukat a XII. F osztály diákjai.

„A diákok maguk állították össze a műsort. Úgy gondolom, az életben is számtalanszor magukra lesznek utalva. Meg vagyok elégedve az eredménnyel, annál is inkább mivel csak egy napjuk volt felkészülni. Többször felhívtam a diákok figyelmét a Márton-napi megemlékezés aktualitására. Szent Márton nagyon sok jót tett élete során és minden jó cselekedet egy fényt gyújt a világban. Jó cselekedeteinkkel mi is minden nap gyújthatunk egy fényt a világban. Márton-nap a fény ünnepe is egyben"- magyarázta Császár Béla német szakos tanár.

Márton tisztelete halála után gyorsan terjedt; már életében legendák keringtek jóságáról. A toursi zsinat 461-ben ünnepet rendelt el Márton tiszteletére. Tisztelete egyre fokozódott, népszerűvé vált az emberek körében. Sírja felett 476-ban bazilikát építettek. A kegyhelyet máig is rengetegen látogatják. Életét csodák, gyógyulások kísérték. Munkáját haláláig kitartóan végezte, végül 397. november 8-án elhunyt. A feljegyzések megemlítik segítőkészségét, jóindulatát.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: