2011-11-09 11:11:31• hírek • (x)

Márton-napi libalakoma a Chilly Csárdában

Aki nem eszik libát Márton napján, az éhezni fog - tartja a népi hiedelem.

Szent Márton az egyik legnépszerűbb szent, akiről a legenda úgy tartja, hogy mivel alázatból el akarta kerülni a püspökké választást, a ludak óljában bújt el, de az állatok gágogásukkal elárulták őt. Így kötődik össze Márton neve a lúdakkal, ugyanakkor ilyenkor vágták le a tömött libákat, innen következik a népi hiedelem: aki Márton napján nem eszik libát, az egy éven keresztül éhezni fog. Szintén Márton-napi hiedelem, hogy aki minél többet iszik a friss borból ezen a napon, az valójában egészséget iszik magába, így hát nem csoda, hogy a nap a féktelen mulatozások napja lett mindenfelé.

A Chili Csárda étterem idén is megment mindenkit attól, hogy egész évben éhezzen, és az egészséget is garantálja a következő egy évre. Pénteken, november 11-én, azaz Márton napján ugyanis különleges menüvel várják a vendégeket Szatmárnémeti egyik legkedveltebb éttermébe. Íme a speciális, mindenképpen bőségesnek mondható menü:


Előétel:
Libamáj galantin, Libamell sonka mézes-balzsamecetes eszenciával, Libatepertő és lilahagyma
Főétel: Ropogós libacomb birsalmás-pezsgős párolt lilakáposztával és tócsnival ( ismertebb nevén lapcsánkával)
Desszert: Tejszínes gesztenyehab csokoládé-forgácsokkal

Egy menü ára 65 lej/fő, a felsorolt ételek mellett az ajánlat tartalmaz egy pohár palinkat és egy, a főételhez illő pohár bort.

Helyet foglalni a mártonnapi vacsorára a 0725-927-702-es telefonszámon lehet. A foglalással érdemes igyekezni, ugyanis szabad helyek már csak korlátozott számban vannak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: