2010-11-02 14:22:09• hírek • Szatmár.ro

Mártonnapi lakoma a Chilly Csárda Étteremben

Ünnepelje a Márton-napot igazi bőséges menüvel és tánccal.

Szent Márton az egyik legnépszerűbb szent, akiről a legenda úgy tartja, hogy mivel alázatból el akarta kerülni a püspökké választást, a ludak óljában bújt el, de az állatok gágogásukkal elárulták őt. Így kötődik össze Márton neve a lúdakkal, ugyanakkor ilyenkor vágták le a tömött libákat, innen következik a népi hiedelem: aki Márton napján nem esik libát, az egy éven keresztül éhezni fog.

Szintén Márton-napi hiedelem, hogy aki minél többet iszik a friss borból ezen a napon, az valójában egészséget iszik magába, így hát nem csoda, hogy a nap a féktelen mulatozások napja lett mindenfelé.

A Chilly Csárda Étterem november 12-én fog gondoskodni arról, hogy a jövő évben senki se éhezzen, és minél több egészség kerüljön a vendégekbe. A speciális, Márton-napi menüben ugyanis igazi gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak meg azok, akik részt vesznek a Chilly élőzenés, táncos mulatságán.

Az ízletes, igazi Márton-napi menü a következő:

Előétel: Libamájpástétom gyömbéres rozmaringos almalekvárral, brióssal és füstölt libamellszeletek balzsamecetes eszenciával.

Leves: Gyógynövénylikőrrel izésített liba erőleves zöldséges maceszgombóccal.

Főétel: Ropogós libacomb pezsgős, párolt lila-káposztával és hordóburgonyával.

Desszert: Ludlábtorta.

Egy menü ára 90 lej, azok pedig, akik semmiképen sem szeretnének lemaradni a táncos mulatságról, asztalt előre foglalhatnak a 0725-927-700-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: