2010-11-10 16:29:45• hírek • Póti Orsolya

Márton-napi felvonulás

Különleges eseményt nyújt csütörtök délután a Szatmár megyei Német Demokrata Fórum Gemeinsam Ifjúsági Szervezete, a Kálvária Templom Egyházközössége, valamint a Johann Ettinger Német Líceum által közösen megszervezett Márton-napi felvonulás.

A Márton-napi felvonulást több éve rendszeresen megszerveznek megyénkben. Az   esemény  különlegessége, hogy szülők, óvodások, német, magyar illetve román tannyelvű diákok, a mezőfényi, csanálosi és csomaközi fúvószenekar felvezetésében, egy fehér ló kíséretében, saját készítésű lámpásokkal járják körbe a régi főtér parkját, majd átvonultak a Kálvária templomba.

November 11-én immár tizedik alkalommal szervezik meg a felvonulást Szatmárnémetiben. Rist Gabriella, a Gemeinsam Ifjúsági Szervezet elnöke elmondta: a rendezvényt most két részre osztották fel, mivel az eddigieknél sokkal több óvodás fog részt venni.

A Kálvária Templomban 16 órától kezdődik az ovisok számára megrendezett ünnepség, amelyen részt vesznek a Hám János Iskolaközpont  német és magyar tannyelvű óvodásai, valamint a 9-es számú Óvoda német tannyelvű ovisai.

„Az ünnepség után, 17 órakor a Székesegyház előtt találkoznak az óvodások, iskolások és a diákok szülei. A hagyományokhoz híven, a résztvevők saját készítésű lámpásokkal, fúvószenekar kíséretében kerülik meg központi parkot, és a Kálvária templom felé veszik az irányt, ahol Ft. Román János egy ünnepi istentisztelet után, Szent Mártonról mesél majd a gyerekeknek és Márton-napi énekeket énekelnek majd. Az ünnepségen részt vesznek a Kálvária Egyházközösségébe járó gyerekek is.  A templomból kijövet szentképet és perecet osztogatnak a résztvevőknek." - mondta el Rist Gabriella.


Tavaly közel hatszázan vettek részt a felvonuláson
Tavaly közel hatszázan vettek részt a felvonuláson


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: