2011-05-18 09:23:38• hírek • Sárközy Júlia/MTI

Martone, az illatkirály

Olasz illat lengi be a világot, ugyanis a nemzetközi divatházak parfümjeit mind ugyanaz az olasz illatszerész készíti: Roberto Martone, aki már több mint kétezer parfümöt kreált.

"Roberto Martone az a ritka ember, aki kiszagolta, miként válhat a lehető legegyszerűbb mesterség világméretű üzletté" - írta a Libero olasz napilap, szó szerint értve a szagolást. Az orrával dolgozik ugyanis a parfümfeltaláló. A "világot beillatosító" Martone 1978-ban kötötte első szerződését Renato Balestra divatcégével. Utána Trussardi következett, majd jöttek a többiek: Romei Gigli, Nazareno Gabrielli, Versace, Bulgari, Ungaro.

Az olasz illatkirály az utóbbi harmincöt év alatt több mint kétezer illatot hozott létre, ebből ezer a mai napig piacon van.
"Amikor elkezdtem, az olasz illatszerészek Párizsba mentek parfümösüveget vásárolni, csak ebben tudták eladni termékeiket. A francia üveg, a francia címke volt a garanciája az igazinak tartott parfümnek. Elképzelhetetlennek számított, hogy egy kölnin a made in Italy felirat szerepeljen"- magyarázta Martone. Most viszont a nagy olasz divatházak már bátran feltüntetik, hogy a parfüm hazai.

"A márkanév, a csomagolás és a reklám is számít, de a parfüm értékét hatvan százalékban az illata adja" - árulta el mestersége titkait Martone.

A parfümkirály édesapja gyógyszerész volt, családjában kozmetikusok is vannak. A Martone alapította ICR-parfümgyár a lombardiai Lodiban 600 embert foglalkoztat. Tavaly hatvanhárom millió üveg parfümöt gyártott, nyolcvan százalékban exportra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: