2009-05-21 11:35:57• hírek • Szatmár.ro

Maros megyében járt Winkler Gyula

A nemzetpolitika, közösségünk jövője és a különböző autonómiaformák szempontjából, gazdasági kérdés is - jelentette ki Winkler Gyula szerdán, a Maros megyei Nagyernyén, ahol választókkal találkozott.

„Nekünk nemcsak harcolni, hanem dolgozni is kell, sok olyan apró feladatról van szó, amely nem látványosak, de mégis el kell végezni ezeket, mert nélkülük nem tudunk előrelépni. Ráadásul mindezt egyidőben kell megtennünk, iskolákat kell építenünk, támogatnunk kell az erdélyi gazdákat, segíteni a kisvállalkozókat, erősíteni a magyar közösséget minden területen, mert a nemzetpolitika része a gazdasági építkezés" - fejtette ki Winkler Gyula.

Az európai parlamenti képviselő, a Magyar Összefogás jelöltje, utalva arra, hogy Nagyernye Marosvásárhely vonzáskörzetében található, arról is beszélt, hogy a településnek ugyanúgy meg kell találnia az érvényesülési útját, ahogy az RMDSZ-nek Bukarestben a maga 7 százalékával kell szövetségest találnia céljai eléréséhez. „Egy ilyen községnek, mint Nagyernye, arra kell vigyáznia, hogy ne legyen a város perifériája, hanem maradhasson meg önálló közösségként, és sokkal inkább partnere legyen a nagyobb településnek. Ehhez pedig arra is szükség van, hogy az elkövetkező időszakban az uniós szabályok reformjakor elérjük, hogy a vidékfejlesztés a regionális fejlesztéshez tartozzon és ne az agrárpolitikához, mint ahogy jelenleg történik" - mutatott rá az uniós szabályozások mindennapokra is kiható összefüggéseire Winkler Gyula.

A Magyar Összefogás kapcsán az európai parlamenti képviselő elmondta, hogy ez nemcsak a politikusok megegyezése, hanem az egész közösségnek el kell látnia kézjegyével az összefogást, és ez úgy valósulhat meg, ha június 7-én a tulipánra ütik a pecsétet, ezzel szentesítve a Markó Béla és Tőkés László nevével fémjelzett megegyezést. „A Magyar Összefogás ereje és jövőbíró képessége az önök szavazataitól is függ. Ha azoknak a száma, akik a tulipánt választják, vagyis szimbolikusan aláírják az összefogást, nagyobb lesz, mint két évvel ezelőtt az egymás ellen induló két fél szavazatainak összege, akkor az összefogás tartós lesz. Ez számokban kifejezve 460 ezer szavazatot jelent, mert az egymással versengő két fél ennyi szavazatot gyűjtött össze külön-külön. Könnyű lesz a választások másnapján felmérni, hogy mekkora ereje van a Magyar Összefogásnak" - hangsúlyozta Winkler Gyula.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: