2009-06-25 18:46:24• hírek • Parajdi Andrea

Markó inkább kimaradna

Markó Bélát, az RMDSZ elnökét tartja a legmegfelelőbb elnökjelöltnek Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető igazgatója, akinek a neve szintén felmerült a lehetséges jelöltek között. Markó Béla lapunknak úgy nyilatkozott, amennyiben van egy másik megnyugtató megoldás, akkor inkább nem vállalja a felkérést.

Hétvégén dönti el az RMDSZ, pontosabban a Szövetségi Képviselők Tanács (SZTK), hogy legyen-e államelnökjelöltje a pártnak, és ha igen kinek a személyében. A területi szervezetek is afelé hajlanak, hogy indítson jelöltet az RMDSZ, hiszen így közvetíteni tudja a programját és a kampányidőszak alatt sem marad ki a politikai életből. A lehetséges jelöltek között felmerült Kelemen Hunor, Frunda György, Borbély László, Cseke Attila és Markó Béla neve is.

Kelemen Hunor a Szatmár.ro-nak elmondta, ő maga is támogatja, hogy legyen elnökjelöltje a szövetségnek, így ugyanis megvédhető a magyarság a román pártok frontális „támadásaitól", amely várható lenne, ha magyar jelölt nem indulna a választásokon. „Ha úgy döntünk, hogy legyen jelöltünk, egy olyan személyre van szükség, aki a legjobban tudja közvetíteni az RMDSZ megfogalmazott programját. Véleményem szerint politikai munkájából adódóan erre a legmegfelelőbb Markó Béla, a szövetség elnöke lenne, akiről még nem tudjuk, hogy vállalja-e a felkérést"- tájékoztatott Kelemen.

Markó Bélát is megkérdeztük arról, kinek a nevét látná szívesen az elnökjelöltek között, azonban konkrét személyt nem nevezett meg. -Annyi biztos, hogy kizárólag csak RMDSZ-hez tartozó politikusokban gondolkodunk. Nehéz a döntés, hiszen a felmerült személyek mindegyike más és más karaktert formál meg. Meg kell találnunk azt a jelöltet, aki tapasztalatai révén a legjobban tudja közvetíteni a programunkat - mondta Markó, aki azt is kifejtette nem szívesen vállalná a jelöltséget, ezért ha lesz egy mindenki számára „megnyugtató" megoldás, nem fog igent mondani a felkérésre.

Kelemen Hunor és Markó Béla sem bocsátkoztak találgatásokba a választás második fordulóját illetően, mint mondták az RMDSZ majd komolyabban átgondolja kit támogat a szavazataival, jelenleg ugyanis a román pártok részéről nincs egy olyan  államelnökjelölt sem, aki megérdemelné a magyarok szavazatát.


Kelemen Hunor Markó Bélát tartaná a legmegfelelőbb elnökjelöltnek.
Kelemen Hunor Markó Bélát tartaná a legmegfelelőbb elnökjelöltnek, Markó inkább kimaradna


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: