2009-07-29 15:24:52• hírek • Parajdi Andrea

Szociális otthon prioritás alapján

Kereskényi Gábor
Kereskényi Gábor

Kritériumrendszert készített a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a város szociális lakásainak kiosztására. A leírás fehéren feketén megszabja, melyik kérelem élvezhet prioritást, és kik azok, akik nem juthatnak önkormányzati lakáshoz.

A városi tanács július 30-i ülésén dönt arról a kritériumrendszerről, amelyet a Timisului és a Tarnavei utcai szociális lakások kiosztására állítottak össze, és amely még az igénylőlap benyújtás előtt mindenit tájékoztat arról, milyen esélyekkel pályázik szociális otthonra.

-Szükség van egy átlátható dokumentációra, mert nagyon sok az igénylő, a lakások száma pedig véges. Észrevételeink szerint a leadott kérelmek 30%-a nem megalapozott, vagyis az igénylő éppenséggel más utat is választhatna arra, hogy megoldja lakásgondjait - mondja Kereskényi Gábor alpolgármester.

Jelenleg legalább 100 szociális lakásra lenne szükség ahhoz, hogy a megalapozottan igényelt családok számára fedélt tudjon biztosítani a városi tanács, azonban a legnagyobb probléma az, hogy van 19 olyan család, akiknek mihamarabb lakást kell találni - tájékoztat az alpolgármester.

Mint mondja, egy hónappal ezelőtt indítottak el húsz bírósági eljárást szociális lakásokhoz jutott családok ellen, mert nem a szerződésnek megfelelően használták az ingatlant: vagy bérbe adták, vagy pedig nem fizették a közköltségeket. -Ha lezárulnak a perek, akkor kilakoltatjuk a családokat és oda adjuk azoknak, akiknek a legsürgetőbb a problémája - magyarázza Kereskényi.

Ha a városi tanács elfogadja az előterjesztett kritériumrendszert, akkor azoknak lesz lehetőségük szociális lakáshoz jutni, akiknek a bevételük az átlagjövedelem alatt van és akik olyan ingatlanokból lettek kilakoltatva, amelyeket az állam visszaadott eredeti tulajdonosuknak. Szintén prioritást élveznek a 35 év alatti házasok, a nyugdíjasok, a fogyatékkal élők és a veteránok is.

Azok az igénylők, akiknek van lakás a tulajdonukban, vagy a '90-es évektől napjainkig bármilyen ingatlantulajdont értékesítettek nem juthatnak szociális otthonhoz. Akik már részesültek lakásvásárlás vagy építés céljából valamilyen állami vagy önkormányzati támogatásban, azok sem számíthatnak kérelmük pozitív elbírálására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: