2005-07-20 19:33:04• hírek • Szatmar.ro

Markó egyetért

20050720m1.jpg Markó Béla támogatja Tăriceanu kormányfő lemondási szándékának visszavonását.
Az RMDSZ elnöke szerdán, a Magyar Távirati Irodának (MTI) nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy az RMDSZ kezdettől fogva azon az állásponton volt, hogy akármekkora gondot jelent is a tulajdonjogi és igazságügyi reformcsomaggal kapcsolatos alkotmánybírósági döntés, ezt nem feltétlenül és nem elsősorban előrehozott választások révén kellene megoldani.

- Erre nem megfelelő a pillanat sem, árvizek vannak az országban. Másrészt, elvonná az energiákat az integrációs céltól, tehát semmilyen szempontból nem lett volna szerencsés a kormányfő lemondási szándékának megvalósítása és az időnap előtti választások kikényszerítése. Bár az RMDSZ már neki is látott az esetleges újabb választási megmérettetés előkészítésének - közölte.

Markó elmondta, hogy hétfőn hosszan tárgyalt a miniszterelnökkel mielőtt az elutazott volna Brüsszelbe. Már a hétfői tárgyalásukon felmerült a kedden végül is bejelentett döntés lehetősége, amivel az RMDSZ vezetője természetesen egyetértett.

A Szövetség elnöke kijelentette: helyesli Tăriceanu döntését. Egyébként azt tapasztalta, hogy nagyon sokan megkönnyebbülten fogadták a kormányfő bejelentését. "Igazuk is van, mert dolgunk van, senkinek - sem ellenzékieknek, sem kormánypártiaknak - nem hiányzik most a kormányfő lemondása, az előrehozott választások kiírása" - jelentette ki Markó Béla.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: