2009-10-10 11:45:13• hírek • Szatmár.ro

Markó az MTV műsorán

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Markó Béla lesz október 12-én, hétfőn 8.45-től az MTV Ma Reggel című műsorának a vendége. Markó az első határon túli politikus, akit a köztelevízió új reggeli műsorában láthatnak a nézők.

Romániában jelenleg kisebbségi kormány van hatalmon, az ország ugyanakkor a novemberi elnökválasztásokra készül, amelyeken az RMDSZ saját jelöltjét, Kelemen Hunort indítja. Vajon milyen megfontolásból, milyen céllal és esélyekkel állít külön jelöltet a szövetség; milyen mozgásteret kínál a kormányzatból korábban kiszorult RMDSZ-nek a jelenlegi kisebbségi kormányzás; vannak-e szándékai, esélyei az RMDSZ-nek arra, hogy visszakerüljön a kormányba? Milyen eredménye lehet, milyen lehetőségeket vagy veszélyeket rejt magában a romániai magyarság számára a közelgő romániai elnökválasztás? Markó Bélát ezekről is kérdezi a Magyar Televízió reggeli műsorának házigazdája, Betlen János.

Markó Béla lesz az első határon túli magyar politikus, aki a Magyar Televízió szeptember 28-án elindult új reggeli műsorába látogat. A Ma Reggel műsorvezetői csapata nemrégiben háromfősre bővült: a hétfőtől péntekig, reggel 6.50-től 10 óráig tartó közéleti műsort Süveges Gergő, Jegyes-Tóth Kriszta és Betlen János neve fémjelzi. A műsor legizgalmasabb beszélgetéseit az m2 délután 18 órától ismétli „Ez történt Ma Reggel" címmel. Bár a közéleti műsor csak szeptember végétől látható a képernyőn, Magyarországon az első hét nézettségi versenyét rögtön meg is nyerte a reggeli műsorsávban: minden negyedik tévénéző az MTV új közéleti műsorát választotta, így továbbra is a nemzeti köztelevízióra kapcsolnak a legtöbben a reggeli órákban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: