2012-11-28 11:38:33• hírek • Kocsis Zoltán

Májusra készülhet el a PSD-székház – máris összefirkálták

Szatmárnémeti tradicionális városközpontjának egyik legimpozánsabb épülete a Kazinczy (Stefan cel Mare) utca 1. szám alatt található létesítmény, amelyben jelenleg a Szociáldemokrata Párt központja működik. Az ingatlan rehabilitálását már 2011-ben kilátásba helyezte a polgármesteri hivatal, a munkálatok idén nyáron kezdődtek el és a kivitelezővel megkötött szerződés szerint 2013 júliusáig kell befejeződniük.

A felújítás azonban várhatóan korábban, május körül befejeződhet, árulta el a Szatmár.ro kérdéseire válaszolva Dorel Coica polgármester. A város első számú közméltósága elmondta továbbá, hogy kizárólag az épület külső felületét újítják fel. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy a munkálatok mennyibe kerülnek, mondván, hogy a költségvetést még előző városvezetés készítette és fogadta el.

A szatmárnémeti polgármesteri hivatal honlapjára 2012 május 10-én felkerült tenderkiírás szerint 1.163.600 lej értékben várnak szerződésajánlatokat a műemléképület rehabilitálására.

A nyár első fele óta tartó munkálatok során a Kazinczy utca felé eső oldal egyik része már elkészült. Jelenleg a másik felén folynak a munkálatok és hátra van még a Szabadság-tér felőli oldal. Sajnálatos módon a felújított oldal egyik sarkára egy (elnézést a kifejezésért, ám más jelzővel nem lehet illetni) idióta már fontosnak érezte, hogy odafirkáljon valamit. „Sajnos, ez mutatja civilizációs szintjét", kommentálta keserűen az esetet a polgármester.

Az előző városvezetés több középület homlokzatának restaurálását tervezte az idei évre, többek között a 10-es számú Általános Iskoláét, a Doamna Stanca Nemzeti Gimnáziumét, az ún. Fehér Házét. Az új vezetés valamennyit jövőre halasztotta - Coica szerint igyekeznek uniós támogatást szerezni.

A PSD-székház volt az egyetlen, amely rehabilitálásának folyamatát már az előző vezetés elkezdte - így a mostani továbbvitte. Vélhetően örömmel...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: