2013-07-12 00:59:12• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Máris elvérzett az egyik magyar csapat, mészárolt a Honvéd

Kispesti gólöröm fotó: mti.hu
Kispesti gólöröm fotó: mti.hu
A kispesti mérkőzést a helyszínen tekintette meg a világhírű olasz edző, Roberto Mancini, hogy fiát, a szünetben a hazaiakhoz csereként beállt Andrea Mancinit lássa.

Akár azt is mondhatnánk, felemásra sikeredett az Európa Liga első selejtezőkörének visszavágója a magyar csapatok számára, ám ez hízelgő lenne a Videoton számára, amely szégyenletes vereséget szenvedett Montenegróban. Ezzel szemben a Honvéd szabályosan lemészárolta szintén montenegrói ellenfelét, míg az Astra a visszavágót is kapott gól nélkül nyerte meg.

A Videoton 2-1-es hazai győzelmének tudatában léphetett pályára a Mladost Podgorica otthonában. Az első félidőben kevés helyzetet tudtak kialakítani a csapatok, s bár a montenegróiak többször veszélyeztettek, sőt, egy alkalommal a kapufát is eltalálták, a szünetig nem esett gól.

Fordulás után aktívabbnak tűnt a Videoton, s a játékrész első negyedórájában kétszer is nagyon közel jutott a gólszerzéshez. A folytatásban ugyanakkor ismét erőre kapott a Podgorica, amely a 82. percben emberhátrányba került. A székesfehérvári együttes próbálta őrizni a döntetlent, ám az utolsó percben Szolnoki Roland a 16-oson belül kézzel ért a labdához, a megítélt büntetőt pedig a csereként beállt Knezevic magabiztosan értékesítette.

Az utóbbi években magas politikai körök által támogatott, már-már sztárolt Videoton három éven belül második szégyenteljes kiesését szenvedte el az európai kupákban: 2010 őszén a szlovén Maribor ellen szemernyi esélyt sem tudtak kiharcolni és 1-3-as összesítéssel estek ki. Mindenképpen elgondolkodtató (kellene legyen), hogy míg a Pogorica egész csapatában mindössze egyetlen légiós (a japán Taku Isihara) lépett pályára, addig a Videotonnál nem kevesebb, mint 8! Márpedig ezt a „teljesítményt" pusztán hazai játékosokkal is el lehetett volna érni...

A magyar bajnokság harmadikja, a Honvéd az idegenbeli 4-1-es győzelme után kétséget sem hagyott afelől, hogy jobb csapat ellenfelénél. Az első perctől kapujához szegezte a montenegrói együttest, s mindössze 14 percet kellett várni az első kispesti gólra. Holender azután, hogy betalált, előkészítőként jeleskedett, passzát Diabynak már csak az üres kapuba kellett továbbítania. A szünetig még Diarra is eredményes volt.

A folytatás Délczeg értékesített büntetőjével indult, s bár az iram alább hagyott, a Honvéd így is sorra dolgozta ki a helyzetek és szerezte a gólokat, Testardi például mesterhármast ért el. Túlzás nélkül állítható, egykapuzott a Honvéd, a vége pedig 9-0 lett. Úgy, hogy a Celik egyszer sem találta el Kemenes kapuját...

Nem ilyen fölényesen, de mégis magabiztosan jutott tovább az Astra is, amely Domzalében aratott egy gólos győzelme után Bukarestben kettővel tudott nyerni. Az első félidőben azonban kevés látszott meg abból, hogy két gólnyi lenne a két csapat közötti különbség. Noha az Astra többet birtokolta a labdát, irányított és több helyzetet is kialakított, a Domzale nem játszott alárendelt szerepet. Bizonyíték erre a több formás kontrája és az, hogy a nagyobb bravúrokat Silviu Lungnak kellett bemutatnia.

A szünet után azonban már egyre jobban érvényesült a Astra fölénye, Nejc Vidmar kapusnak több bravúrt is be kellett mutatnia. Az 50. percben ráadásul egy jobboldali beadásba Gaber Dobrovoljc olyan szerencsétlenül fejelt bele, hogy Vidmar már csak belekapni tudott a labdába - ezért méltánytalanul az ő öngóljának írták be a találatot. A 62. percben aztán hiába védett óriásit a 24 éves hálóőr, a labda Sadat Bukari elé került vissza, a ghánai pedig beállította a végeredményt.

A következő fordulóban - jövő héten - a Debrecen a norvég listavezető Stromsgodset Drammennel, a Honvéd a Szerbiában „örök harmadik" Vojvodinával, az Astra a ciprusi Omonia Nicosiával, a Pandurii a litván Levadia Tallinn-nal, a Petrolul pedig a finn Inter Turkut óriási meglepetésre kiejtő feröeri Vikingurral csaphat majd össze.

Európa Liga-selejtező, első kör, visszavágók (összesített eredmény):
Mladost Podgorica -Videoton FC 1-0 (2-2, idegenben lőtt góllal)
gól: Knezevic (92., 11-esből)

Budapest Honvéd-Celik Niksic 9-0 (13-1)
gólok: gólszerzők: Holender (14.), Diaby (23.), Diarra (36.), Délczeg (49., 11-esből), Testardi (66., 75., 87., az elsőt 11-esből), Alcibiade (67.), Kozma (81.)

Astra - Domzale 2-0 (3-0)
gólok: Vidmar (50., öngól), Boukari (62.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: