2014-04-03 02:45:43• hírek • Kocsis Zoltán

Máris elintézte a Real és a PSG?

A keddi negyeddöntők után a két szerdai találkozó már jóval több gólt hozott, ráadásul amíg előző nap inkább a vendégek lehettek elégedettek, addig ezúttal sokkal inkább a házigazdák. További párhuzam a Bajnokok Ligája két szerdai negyeddüntője között, hogy mindkét hazai csapat - a Real Madrid és a Paris St. Germain - már az első öt percben betalált valamint, hogy egyaránt három góllal terhelték az ellenfelek kapuját.

A legfontosabb különbség pedig, hogy a Chelsea legalább gólt tudott szerezni Párizsban. Paradox módon mégis ez volt a kevésbé eseménydús meccs. A PSG már a negyedik percben vezetést szerzett, amikor Terry rövid felszabadítása után Lavezzi bombázott a kapuba. Az argentin továbbra is rendkívül veszélyesen játszott, egyértelműen ő volt a meccs legjobb embere. Gólt mégis az angolok szereztek, amikor a 26. percben Silva szabálytalankodott Oscarral szemben a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Hazard értékesítette.

Ezen kívül a Chelsea még egy kapufát tud felmutatni, ami szintén Hazard nevéhez kötődik. A másik oldalon Lavezzi továbbra is húzta maga után csapatát és egy komoly ziccert követően az ő szabadrúgásába ért bele Luiz olyan szerencsétlenül, hogy a labda saját kapujába került. A bekapott gól még jobban megfogta a vendégeket, a hajrá egyértelműen a PSG-é volt, amely a 94. percben talán a továbbjutást is eldöntötte. Az alig néhány perccel korábban becserélt Pastore három védőt is becsapott, majd a meglepett Cech kapus mellett az alsó sarokba bombázott.

A meccs kapcsán érdemes még megjegyezni, hogy a két kezdőcsapatban mindössze két-két francia illetve angol játékos kapott helyet...

Ennél is kevesebbet, mindössze 3 percet kellett várnia a madridi közönségnek ahhoz, hogy megszülessen az első gól az est másik meccsén. Benzema, Carvajal, Bale volt a labda útja, a walesi pedig higgadtan lőtt a kapuba. A Real szurkolói ekkor méltán remélhették, hogy kedvenceik méltó bosszút állnak a Borussián a tavalyi, 4-1-es dortmundi vereségért. Mindez a hitük tovább erősödött, amikor a 27. percben Isco megduplázta a spanyolok előnyét. A különbség akár nagyobb is lehetett volna, ám Weidenfeller kapus többször is bravúrosan védett elsősorban Ronaldo és Bale lövéseit követően.

Az első félidőben szinte teljesen veszélytelen Dortmund a pihenő után aztán valamelyest magára találta, ám Aubameyang majd Mhitarjan sem találta el a kaput a szakadó esőben. Az 57. percben aztán Piszczek adott el egy labdát a német tizenhatos előterében, Modric Ronaldo elé passzolt a portugál pedig belőtte szezonbeli 14., összességében pedig 64. BL-gólját. A hajrában Weidenfeller még bemutatott vagy két bravúrt, ám a Dortmund is közel járt ahhoz, hogy megszerezze a reménysugárt ébren tartó idegenbeli találatot, ám Pepe elképesztő ütemben tudta blokkolni Mhitarja közeli lövését...

Bajnokok Ligája negyeddöntők első meccs:
Real Madrid
- Borussia Dortmund 3-0
gólok: Bale (3.), Isco (27.), Ronaldo (57.)

Paris St. Germain - Chelsea 3-1
gólok: Lavezzi (4.), Luiz (61., öngól), Pastore (94.) illetve Hazard (27., 11-es)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: