2011-02-16 00:22:40• hírek • kocsis zoltán

Máris a kiesés szélén a Milan

Kedd este két mérkőzéssel kezdetét vette a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek küzdelme, az első két összecsapás pedig rögtön két kisebb meglepetést okozott: a Milan és a Valencia odahaza játszva sem tudta legyőzni a Tottenhamet illetve a Schalkét. Sőt, a hétszeres győztes ki is kapott az angoloktól.

Ez persze annyira nem meglepő, hisz legutóbbi két alkalommal az Arsenal és a Manchester United is nyerni tudott a San Siróban és meg is állította a Milant - a nyolcaddöntőkben. Ezúttal persze az olasz drukkerek többet vártak a hazai bajnokság listavezetőjétől, az első félidőben azonban ebből semmit nem kaptak vissza. Az első 45 perc nem sok izgalmat hozott, a szakadó esőben faragták egymást a játékosok, főleg az angolok. Igaz, a londoniak jobban is játszottak, de van der Vaart egy-két lövésétől eltekintve nem jelentettek komoly veszély Abbiati, majd Amelia kapujára (az olaszok első számú hálóőrét már a 18. percben le kellett cserélni sérülés miatt).

A szünet után aztán változott a kép: a Milan játéka durvább lett (Flamini gyilkos belépője Corluka ellen pirosat is érhetett volna), de veszélyesebb is. Két szöglet után Gomeznek két hatalmas bravúrt kellett bemutatnia Yepes fejeseinél. Fölénye ellenére Pirlo és Boateng hiányában Flamini, Thiago Silva és Gattuso sok fantáziával nem tudta megtölteni az olaszok játékát. Utóbbi játékosnak ráadásul elgurult a gyógyszere, Crouch-al és angolok edzői stáb egyik tagjával is majdnem összeverekedett.


Angolos időjárási körülmények közepette nyert a Tottenham Milánóban fotó: tottenhamhotspur.com
Angolos időjárási körülmények közepette nyert a Tottenham Milánóban fotó: tottenhamhotspur.com


Hogy aztán Ibrahimovic neve is bekerüljön a mérkőzés krónikájába, a svéd a 80. percben eladott egy labdát, a villámgyors Lennon pedig átszáguldott a pályán, Yepest is faképnél hagyta és kihagyhatatlan helyzetbe hozta Crouchot, aki nem is hibázott. Az utolsó pillanatokban még Robinho közeli lövését blokkolták a védők, majd Ibrahimovic ollózásos gólját nem adta meg a játékvezető lökés miatt, így a Milan szinte elbúcsúzhat attól, hogy 2007 után ismét a BL-trófea közelébe érjen.

Az est másik meccse egy jóval látványosabb és színvonalasabb játékot hozott, ahol a Valencia és a Schalke többször is felváltva uralta az eseményeket, így mindketten egyformán lehetnek elégedettek és egyben elégedetlenek is a döntetlennel. A hazája bajnokságában botladozó németek kezdtek jobban, de Huntelaar elügyetlenkedett egy ziccert. Negyed óra kellett, hogy a spanyolok elkapják a ritmust, a 17. percben aztán Mathieu bal oldali beadása után Soldado meg is szerezte a vezetést számukra. Bár kilenc perccel később Kluge fejese megdolgoztatta Guaita kapust, a szünetig inkább Neuernek kellett többet izgulnia (és védenie), ám Soldado, Aduriz és Tino Costa sem tudott élni lehetőségeivel.

Lüktető, hektikus maradt a játék a szünet után is, amikor Raul ziccerére Aduriz válaszolt - mindkét alkalommal védtek a kapusok. A 64. percben aztán egy remek spanyol összjátéknak köszönhetően született az újabb gól, ám ennek nagyon nem örültek a Mestalla nézői: Jurado passza után Raul fordult le védőjéről és szerezte meg az egyenlítést. A folytatásban Soldado és Aduriz is megnyerhette volna a meccset a hazaiaknak, a slusszpoént azonban az alig néhány pillanattal korábban beálló Hao adhatta volna meg, de a németek kínai légiósának lövését Guaita hárította.


Raul remekül érezte magát ismét Spanyolhonban: beköszönt a Valenciának fotó: schalke04.de
Raul remekül érezte magát ismét Spanyolhonban: beköszönt a Valenciának fotó: schalke04.de


A két BL-meccs előtt rendeztek még egy Európa-liga összecsapást is, ahol a 16-os döntőben az Arisz Szaloniki a Manchester City-t fogadta. Némi meglepetésre a saját szurkolói előbb motiváltabb görögök nem játszottak alárendelt szerepet a euró-százmilliókért összevásárolt angolokkal szemben, sőt, nagyobb helyzeteik is inkább nekik adódtak, ám Hart kapus állta a sarat, így ezen a találkozón nem esett gól.

Eredmények:
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, első meccs:

Milan - Tottenham 0-1
gól: Crouch (80.)

Valencia - Schalke 1-1
gólok: Soldado (17.), illetve Raul (64.)

Európa-liga, 16-os döntő, első mérkőzés:
Arisz Szaloniki - Manchester City 0-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: