2020-04-07 10:41:37• hírek • Bede Emőke

Marihuánát termesztettek egy szatmári lakásban

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) szatmári irodájának munkatársai hétfőn 24 órára őrizetbe vettek egy férfit, akit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak – tájékoztatta szerkesztőségünket az illetékes hatóság.

Az igazgatóság munkatársai azért tartottak házkutatást A. A. lakásában, mert az illető 2020 januárja és áprilisa között kannabisz magokat, illetve egyéb olyan eszközöket is vásárolt, melyek egy úgynevezett „indoor”, azaz beltéri ültetvény kialakításához szükségesek.


A DIICOT sejtése csakhamar beigazolódott, amikor ugyanis behatoltak az érintett lakásába, egy profi módon összerakott ültetvényre bukkantak. A házkutatás során 11 darab, összesen 8 kilogrammnyi kannabisztőre és 136 gramm rügyre bukkantak, emellett leltárba vették a beltéri termesztéshez szükséges eszközöket (UV-lámpák, szellőztető berendezések, növénytápok), illetve egy zöld színű, növényi maradékot is tartalmazó marihuánadarálót, egy fekete színű precíziós mérleget és 2 mobiltelefont is.


Az ügyben természetesen büntetőjogi eljárást kezdeményeztek. Az igazgatóság akcióját a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának emberei, valamint a csendőrség segítette.


FRISSÍTÉS: A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közölte, hogy egy 28 éves, szatmárnémeti férfi áll a nyomozók figyelmének középpontjában.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: