2013-05-27 13:55:00• hírek • MTI

Kábítószerfogások sorozata Kínában

Mázsaszámra foglaltak le kábítószert kéthetes akciójuk során a rendőrök Közép- és Délnyugat-Kínában - jelentette a kínai média hétfőn.

A közép-kínai Hupej tartományban a hatóságok 12 gyanúsítottat fogtak el, akik egy elhagyott baromfitelep szomszédságában működtették üzemüket. A gyógyszergyárnak álcázott telepen a hatóságok 300 kilogramm ketamint (szintetikus kábítószer, amelyet az állatorvoslásban is használnak) találtak.
A Hsziusuj megyei közbiztonsági hivatal közlése szerint a gyártó és értékesítő hálózat felszámolását több mint három hónapos nyomozás előzte meg.

A délnyugat-kínai Jünnan tartományban összesen 25 kilogramm kábítószert találtak, amelyből csaknem hét kilogramm metamfetamin, míg több mint 18 kilogramm heroin volt. Az első esetben a gyanúsított egy határfolyóba dobta csomagját, míg a másodiknál az árut megszerezték ugyan a hatóságok, de a csempészek elmenekültek.
A kínai sajtó az elmúlt hónapban számolt be egy rekord nagyságú - 36 kilogrammos - heroinfogásról. Az északnyugat-kínai Ninghszia-Hui autonóm terület rendőrsége öt embert vett őrizetbe, közülük hármat Jünnan tartomány területén, amint épp Ninghsziába szállították a kábítószert. Két további gyanúsítottat egy szállodában fogtak el.

Márciusban a kelet-kínai Fucsien tartományban három kábítószer-kereskedőt ítéltek el, amiért 11 kilogramm heroint, metamfetamint, illetve ketamint árultak. Valamennyien halálbüntetést kaptak.
A kínai törvények szerint 50 gramm, vagy annál nagyobb mennyiségű heroin csempészése, szállítása, értékesítse és gyártása 15 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, de akár halállal is büntethető.

2012-ben a rendőrség 120 ezer, kábítószerrel összefüggő bűnügyben járt el, és 130 ezer gyanúsítottat vett őrizetbe. Tavaly 7,3 tonna heroint, több mint 16 tonna metamfetamint és 4,7 tonna ketamint foglaltak le, továbbá 5800 tonna - kábítószerek előállításához használatos - vegyi anyagot is elkoboztak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: