2010-07-25 15:53:57• hírek • MTI

Marihuánát legálisan?

Marihuánaültetvények létesülhetnek Kaliforniában, miután Oakland város megszavazta az orvosi célokra már legálisan használható kábítószer tömeges termesztését.

A testület a héten öt igen, két nem és egy tartózkodással fogadta el a kenderültetvények létesítéséről szóló javaslatot, amelyet, ha a július 27-én esedékes meghallgatáson is elfogadnak, akkor jövőre a San Franciscó-i öbölben található Oakland lehet az első amerikai város, ahol a növényt ipari méretben is termeszthetik.
Az igennel szavazók azzal érveltek, hogy az ültetvény után fizetett adó jelentős segítség lehet a költségvetési hiánnyal küszködő városnak. Ráadásul más amerikai városok is a kannabisz termesztésének engedélyezését fontolgatják, miután több államban is engedélyezett a növény gyógyászati célú alkalmazása.
Az orvosok szerint ugyanis a növény hatóanyaga alkalmas például a rákos betegek kemoterápiás kezelése során fellépő táplálkozási nehézségek kezelésére, illetve a zöldhályogos (glaukómás) betegek szemében a látóidegek sérülését okozó csarnokvíz nyomásának csökkentésére.
Az ipari termelés elellenző kistermelők attól félnek, hogy kiszorulnak majd a piacról. A kaliforniaiak pedig novemberben még arról is szavazni fognak, hogy ne csak a betegek, hanem bárki - aki elmúlt 21 éves - legfeljebb 28 grammnyi marihuánát tartson magánál és saját célra legfeljebb 2 négyzetméteres területen kendert is ültethet.


A marihuána hazánkban is igen edvelt növény
A marihuána hazánkban is igen kedvelt növény


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: