2018-04-06 07:33:42• hírek • Közlemény

Mariazell-be zarándokolhatnak

A Szatmári Római Katolikus Püspökség pasztorális irodája Ausztria kegyhelyeire szervez utat május 23. és 27-e között.

Idén is szervez zarándoklatokat híveinek a Szatmári Római Katolikus Püspökség, s az első május 23-án indul. Már az első napon szentmisén vesznek majd részt Klein-Mariazell-ben, és aznap eljutnak Innsbruck-ba is. Másnap Bajor Lajos kastélyába, Neuschwansteinbe, később a Linderhof kastélyba látogatnak és a Szent Péter és Szent Pál templomban májusi ájtatosságon vesznek részt.


Pénteken Európa egyik legmagasabban (1638 m) fekvő kegyhelyét csodálják meg Maria Waldrastban és szentmisén vesznek részt az ott található szervita templomban, de elsétálnak a feltalálás kápolnájához is, ahol 1407-ben Mária képét látta két ifjú. Még aznap jut idő a Swarovski Múzeumra is, illetve Innsbruck nevezetességeinek megismerésére. Az utolsó előtti napon elutaznak Kufsteinbe, a hírhedett várba, ahol Wesselényi sínylődött, Teleki Blanka- és Leövey Klára szenvedett, Batsányi- , Czuczor- és Kazinczy raboskodott, ahol Rózsa Sándor pihent.


Késő délután érnek Mariacellbe, elfoglalják a szállást, majd bekapcsolódnak a szombat esti, gyertyás körmenetbe. A hazaindulás napján még szentmisét mutatnak be a gótikus és barokk jegyekkel ékes mariacelli bazilikában és imádkoznak a keresztúton. Éjjel érkeznek majd haza, Szatmárnémetibe.


A zarándokúttal kapcsolatban érdeklődni a Szatmári Római Katolikus Püspökségen, az 1 Decembrie 1918 utca 2. szám alatt, Mekker Enikőnél lehet személyesen, vagy telefonon a 0261-714955-ös illetve a 0744-483444-es telefonszámok valamelyikén. Akik részt szeretnének venni, április 16-ig jelentkezhetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: