2011-05-25 17:09:15• hírek • Szatmár.ro

Prágai zarándoklat

Még lehet jelentkezni a július 25-29-e között megrendezésre kerülő prágai zarándoklatra.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség július végén ötnapos zarándoklatot szervez a cseh fővárosba. A jelentkezőknek ez alkalommal is mozgalmas és élménydús kirándulásban lesz részük, hiszen már az első napon Pozsony városát láthatják, Máriavölgyben megtekintik a pálosok egykori központjának Mária kegyhelyét, Trebic-ben a csehek védőszentjének Szent Prokop templomát, este pedig Prágában szálnak meg. Másnaptól megkezdik főváros felfedezését a Szent Vitus katedrálissal, a királyi palotával, a Szent György bazilikával, az Arany utcácskával. Kihagyhatatlan Prágai Kis Jézus temploma, a moldvai hajózás élménye és a fölötte átívelő Károly-híd megcsodálása.

A zarándokok ellátogatnak Kutna Horába, ahol megtekintik Csehország második legnagyobb gótikus templomát, megismerkednek az ezüst útjával Európa egykori legjelentősebb ezüstbányájában, és betérnek a negyvenezer csontvázat művészi elrendezésben tartalmazó sedleci osszáriumba. Az utolsó előtti napon ismét Prágában sétálnak majd, ahol a városházát, a lőpor tornyot, a zsidó negyedet nézik meg, majd 29-én pénteken Cesky Sternberk várának és Brnó érintésével térnek haza Szatmárnémetibe.

A zarándoklaton való részvétel díja egy személynek 200 euró, az ár tartalmazza az utazást, szállást, négy reggelit, betegbiztosítást, idegen- és lelki vezetést. Egyéb költségek a belépők-, a hajókirándulás-, a további étkezések kapcsán merülhetnek fel. Érdeklődni és jelentkezni június 10-ig személyesen a Szatmári Római Katolikus Püspökségen, az 1 Decembrie 1918 utca 2. szám alatt lehet Mekker Enikőnél, vagy telefonon a 0261-714955, 0261-716451 és 0745-785916 számokon.


Prágai városkép
Prágai városkép


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: