2013-03-05 19:07:54• hírek • Póti Orsolya

Mariana Roman: szigorúbb büntetést érdemelne a szexbotrányba keveredett tanár

Sajtótájékoztatót tartott március 5-én Mariana Roman főtanfelügyelő és Claudiu Mondici, a decentralizált curriculum alkalmazásáért felelős szaktanfelügyelő a szexbotrányba keveredett tornatanárra kirótt bünetések kapcsán.

Körülbelül egy hónappal ezelőtt nagy botrányt robbantott ki az egyik szatmári román nyelvű napilap: egy olyan képet hozott le címlapon, amelyen a szatmárnémeti Traian Vuia Műszaki Kollégium tornatanára és korábbi igazgatója szeretőjével létesít nemi kapcsolatot.

A videofelvételt, amelyből néhány képkocka kiszivárgott a sajtónak, maga a tanár készítette és bebizonyították, hogy az aktus a tanintézmény tornatermében, a bíróknak fenntartott külön szobában történt. A férfi korábban a líceum aligazgatója és a PDL szatmárnémeti szervezetének főtitkára is volt.

Mariana Roman főtanfelügyelő és Claudiu Mondici, a decentralizált curriculum alkalmazásáért felelős szaktanfelügyelő március 5-én sajtótájékoztató keretében mutatták be a vizsgálóbizottság eredményeit, amely kimutatja, hogy a Gazeta de Nord napilap által leközölt fotó a tornatermi bíróknak fenntartott szobájában készült.

„A vizsgálóbizottság arra a következtetésre jutott, hogy a bemutatott felvételek a bírók számára fenntartott helyiségben készültek, valamint a médiafájlok és fotók 2009-es, 2010-es és 2011-es évből származnak. A tornatanár ellen egy másik vádat is felhozott a bizottság, melynek értelmében Ioan Sabau mialatt aligazgatói tisztséget töltött be a tanintézményben, tiszteletlen volt kollégáival szemben. A megnevezett tanár helytelen magaviseletet tanúsított, illetve megszegett néhány erkölcsi, etikai és szakmai szabályt" - nyilatkozta Roman, aki elégedetlenségét fejezte ki a büntetőeljárásban hozott határozat miatt.

Az igazgatótanács úgy döntött, hogy az Országos Oktatási Törvénykönyv 282 cikkelyének második bekezdésében szereplő büntetést rója ki, melynek értelmében három évre felfüggesztik a vezetői funkcióra meghirdetett versenyekre való jelentkezésnek a jogát, valamint két évig fokozati versenyvizsgákra sem iratkozhat be az illető.

A tanfelügyelőség túlságosan enyhének véli a szankciót, azonban nem tehet semmiféle intézkedést a határozat módosítása ügyében, ugyanis a Traian Vuia Műszaki Kollégium jogi személyiséggel bíró tanintézmény.

Átvizsgálva az igazgatótanács jelentését a tanfelügyelőség úgy véli, szigorúbb szankció illetné meg a szexbotrányba keveredett tanárt, hiszen az Országos Oktatási Törvényben szereplő több szabályt is áthágott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: