2008-01-14 14:56:46• hírek • Szatmar.ro

A főtanfelügyelőségek átszervezését tervezik

 Pár nappal ezelőtt mutatták be a főtanfelügyelőségek átszervezéséről szóló törvényjavaslatot.

A Tanügyminisztérium a napokban mutatta be a Megyei Főtanfelügyelőségek átszervezéséről szóló törvényjavaslatot, amelyet ha elfogadnak,  a 2009-es tanévtől életbe is léphet.

A jelenlegi főtanfelügyelőségek a törvényjavaslat értelmében a jövőben Megyei Igazgatóság néven működnének. Feladatkörük nagyban hasonlítana a jelenlegihez. A főtanfelügyelőség végrehajtja és megvalósítja az iskolapolitikáját, megszervezi a különböző oktatási formák működését, felel a minőség biztosításáért, valamint javasolhatja újabb iskolák létrehozását vagy megszüntetését is.

- Megindult egyfajta központosítás, a kormány kezében összpontosuló feladatokat csökkenteni kell. A döntések nagy részét is megyei szintre akarják visszaszorítani. Már az egészségügyet, és a művelődési intézeteket is a megyei tanács kezébe adták, ennek a folyamatnak a része ez az új törvényjavaslat is. Az átszervezés következtében a főtanfelügyelőségnek tovább erősödhet a megyei vezetőszervekkel a kapcsolata. – magyarázta Kónya László főtanfelügyelő- helyettes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: