2017-08-26 16:25:35• hírek • Kocsis Zoltán

Marhalábszárból készült az idei PMN díjnyertes levese

Ébredező darázsfészekhez hasonlított szombat reggel a Kossuth-kert: a sátrakon, standokon az utolsó simításokat végezték a tulajdonosok és az első füstfoszlányok is utat kerestek maguknak az évszázados fák lombjai között. Gyújtották a tüzeket a főzőverseny résztvevői.

Miközben a finomabbnál finomabb ínyencségek rotyogtak a bográcsokban, a gyerekek is megjelentek. Bábelőadások, Ki mit tud? versenyek vártak rájuk.

Kicsit később valamivel komolyabb ügyességi verseny résztvevői következtek: a politikáé. Helyi vezetők fogadták egy fröccsre és kötetlen beszélgetésre a választópolgárokat. A szatmáriak érdeklődtek az elkerülőút helyzetéről, a Decebal-hídról, elmondták panaszaikat, ötleteiket Turos Lóránd szenátornak, Pataki Csaba megyei tanácselnöknek, Kereskényi Gábor polgármesternek.

Egyre nyüzsgőbbé vált aztán a darázsfészek: kutyás bemutatók, néptánc szórakoztatta a folyamatosan növekvő számú érdeklődőt.

Elérkezett aztán az a pillanat is, amit nagyon sokan vártak: a bográcsfőző-verseny eredményhirdetése. A szakavatott zsűrit Varga Pierre vezette, akit az egyik magyarországi kereskedelmi csatorna Masterchef című műsorából ismerhetünk. Nos, az ítészek a Szatmári Rotyogók csapatának marhalábszár-levesét ítélték a legfinomabbnak. A második helyet két csapat is kiérdemelte: a Csütörtöki Focis Fiúk egy kapros túrós csuszás marhapörkölttel, valamint a Csini Csinosak csapat birkagulyása. A harmadik helyen a mezőny egyetlen román csapata, a Team Shut végzett egy finom csorbával.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: