2010-11-03 11:01:32• hírek • MTI

Kiderült a futóműben utazó fiú titka

Nem a csoda, hanem a gép személyzete mentette meg az életét annak a 16 éves fiúnak, aki a nevelőintézetből megszökve egy repülőgép futóművének gondolájában utazott Szibériában.

A Komszomolszkaja Pravda című orosz lap szerdán közölt újabb részleteket az esetről. Az újságírók utánajártak a "csodának", hogy a Roma nevű fiú miért nem fagyott vagy fulladt meg.

Kiderült: a gyerek barátjával, Ljosával megszökött az intézetből, kirabolt egy élelmiszerboltot, majd együtt kimentek a jerbogacseni repülőtérre, amelyet sem kerítés, sem őrség nem véd. Tábortüzet raktak, majd lefeküdtek aludni, s reggelre kelve közelítették meg az AN-24-es repülőgépet. 

Roma a társa lelkére kötötte, nehogy elárulja őt, majd bemászott a gondolába. Ljosa azonban az intézetbe visszatérve  nem sokáig tudta tartani a titkot.

A pedagógusok a rendőrséghez fordultak, azok pedig a légi irányításhoz. Az AN-24-est azonnal utasították, hogy ereszkedjen a lehető legcsekélyebb magasságra, s hogy az Irkutszkba vezető hosszú út helyett a közeli Kirenszkben szálljon le.
A pilóták  nagyon vigyáztak a futómű kinyitásánál, de így is majdnem baj lett: az alváz annyira beszorította Romát, hogy nagy fájdalmai voltak. Ezért amikor a gép kiengedte a kerekeket, majdnem kiesett, de csodával határos módon meg tudott kapaszkodni.

A szakértők egyetértenek abban, hogy az AN-24-es szokásos repülési magasságán az Irkutszkig vezető úton Roma megfagyott volna vagy megfullad az oxigénhiánytól. Végül a fiú mégiscsak eljut Irkutszkba - törvényszéki orvos szakértői vizsgálatra - írta a lap.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: