2014-02-27 17:14:23• hírek • Czinzel László

Márciuskákkal segít a Stea egyesület

Gyerekek készítettek márciuskákat, hogy eladásukkal egy nehéz helyzetben levő családot támogassanak.

Nagy volt a nyüzsgés a Szakszervezetek Művelődési Házának előterében csütörtök délelőtt, ugyanis számos iskola és óvoda tanulói bocsájtották itt áruba a sajátkezűleg készült márciuskákat. Ezeknek igazából nem volt áruk, mindenki anyagi lehetőségei szerint adományozhatott egy-egy kisebb vagy nagyobb összeget a gyerekek munkáiért.

A tavaszi kitűzők készítésében az 1-es, 5-ös, 6-os, 7-es, 11-es, 33-as, a Csodálatos Liget (Dumbrava Minunata), a Mondiala és a Május 14 óvodák, a Mircea Eliade, a Grigore Moisil és a Ion Creanga általános iskolák, továbbá a Doamna Stanca és a Gheorghe Dragos és a Johann Ettinger líceumok apróságai, tanulói és diákjai vállaltak szerepet.

Diaba Bretantól, a Stea egyesület vezetőjétől megtudtuk: a polgármesteri hivataltól jött az akció ötlete. Mivel nem csak csütörtökön, de pénteken is lehet vásárolni a gyerekek által készített márciuskákból, a jótékony célra befolyt összeg egyelőre nem ismert. Az viszont igen, hogy kit segítenek majd ezzel az összeggel. Egy héttagú családnak fognak vásárolni a mindennapi élethez szüksége eszközöket és élelmiszereket.

A segítségre szorulók egy barakkban laknak a Szamos partján, a gyerekek közül a két nagyobb iskolába jár, a legkisebb pedig csak 3 éves. A család már jó ideje a Stea Egyesület látóterében van, a gyermekek minden nap kapnak enni az egyesület székhelyén. Az apának is a civil szervezet keresett és talált munkát, ám a téli időszakra a cég megvált tőle - tavasszal pedig újra alkalmazni fogják.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: