2020-02-25 16:16:21• hírek • Bede Emőke

Márciusban végre megjelennek a munkagépek a megye egyik legrosszabb állapotban levő útszakaszán

Fotók: Szatmár Megyei Tanács hivatalos Facebook-oldala
Fotók: Szatmár Megyei Tanács hivatalos Facebook-oldala

Rendkívüli ülésre hívták össze kedden délután a Szatmár megyei tanácsosokat, hiszen több olyan kérdésben is döntést kellett hozniuk, melyek nem tűrtek halasztást. Ezek egyike az olykor „tövisháti autópályaként” is emlegetett, mintegy 38 kilométer hosszú útszakasz korszerűsítési munkálatait és annak gazdasági-technikai mutatóit érintette.

A felújításra kerülő út nyomvonala a 19A jelzésű országúttól, egészen pontosan Krasznabéltekről indul, majd Dobra, Nántű, Korond, Bogdánd és Hadad érintésével jut el Szilágy megye határáig. A megannyi foltozás ellenére az érintett útszakasz jelenleg igencsak leromlott állapotban van: néhol méretes kátyúk teszik próbára a sofőrök idegrendszerét, máshol pedig még mindig földutak kanyarognak. Az autós rémálom azonban hamarosan véget ér, hiszen a tavasz beköszöntével megjelenhetnek az első munkagépek is a területen.


Ezzel kapcsolatban Pataki Csaba tanácselnök elmondta, mostanra sikerült beszerezni minden szükséges engedélyt, illetve a tervezési folyamat is lezárult, így március első napjaiban végre kiadhatják a munkakezdési parancsot. Amennyiben elkészül a kb. 13 500 Szatmár megyei lakost kiszolgáló útszakasz, a jelenlegi 48 km/h-s átlagsebesség helyett akár 60-80 km/h-val is lehet majd itt haladni – derül ki a megyei tanács honlapján is elérhető dokumentumból. 


A beruházás összértéke 72,66 millió lej, a kivitelezés becsült ideje pedig 22 hónap.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: