2020-04-02 09:04:44• hírek • Agerpres

Márciusban megközelítőleg 300 000 ember érkezett Romániába

illusztráció/archív felvétel
illusztráció/archív felvétel

Márciusban közel 300 000 ember érkezett Romániába az ország nyugati határátkelőinél. Közülük több mint 250 000 román állampolgár - közölte szerda este Bogdan Despescu belügyi államtitkár a România TV-nek adott nyilatkozatában.

Azt is elmondta: az utóbbi napokban csökkent az országba érkező személyek száma, de megtörténhet, hogy a húsvét közeledtével ismét többen indulnak külföldről hazafelé.

Erre a valószínű forgatókönyvre már megtette az előkészületeket a belügyminisztérium, ugyanis a katonai rendeletek értelmében minden hazatérő polgárt lakhelyi vagy hatósági karanténba kell helyezni.

Felhívta ugyanakkor a határokon kívül élő román állampolgárok figyelmét, hogy a jelenlegi helyzetben tanácsosabb letenni a hazautazásról, és a befogadó országban maradni. 'Ez most a legjobb Romániának' - tette hozzá.

Gyalog nem lehet átlépni az országhatárt. Aki gyalog próbál átjönni Romániába, azt a határőrök feltartóztatják, hatósági járművekre ültetik, és egyenesen a lakhelyi vagy hatósági karanténba szállítják őket, attól függően, hogy a határellenőrzési pontoknál szolgálatot teljesítő orvosok miként döntenek - mondta még a belügyi államtitkár.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: