2015-08-06 19:43:10• hírek • Szatmár.ro

A zsinagógában tartott dzsesszkoncerttel indult a Sm@rt Days

Két remek produkcióval vette kezdetét a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ által szervezett többnapos Sm@rt Days. A zsinagógában előbb a Sebastian Spanache Trió, majd a Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint Duó varázsolta el a dzsessz szerelmeseit.

Teltház előtt és még hűvös falak között vette kezdetét csütörtökön, kevéssel 19 óra után a Sebastian Spanache Trió koncertje. Románia egyik legsikeresebb, mondern dzsesszt játszó zenekara nagyon rövid idő alatt nagy karriert futott be. 2011-ben alakult, ám azóta már Európát is körbejárták sajátos dallamaikkal, dzsesszfesztiválokról hoztak el díjakat, sőt, díszvendégek is voltak Románia legfontosabb fesztiválján, a Garana Jazz Festen. A zongorista Sebastian Spanache vezette zenekart imádta a szatmári közönség, alig akarták leengedni őket a színpadról. A koncerten résztvevő tömeg a zsinagógát is befűtötte, így a koncertet követően mindenki a friss levegőn gyűjtött erőt az újabb zenei élményhez, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint fellépéséhez.

A két zenész három éve játszik duóban, miután több nagy zenei projektben is részt vettek együtt. A koncerten első, Life Lover című lemezükről játszottak dalokat, de ízelítőt adtak a készülő második albumuk repertoárjából is. A kortárs improvizatív zenét játszó duó hamar lenyűgözte a hallgatóságot. Harcsa Veronika kisugárzása, csodás hangja, Gyémánt Bálint gitárjátékával feledhetetlen élmény volt mindenkinek.

Pénteken a Kossuth-kertben lesz 18.30-tól a hivatalos megnyitó, majd folk-zene fog szólni. 20 órától az Elvisszel kiegészült Ash Band lép színpadra rock&roll és blues muzsikával, 21 órától az alternatív zenét és feldolgozásokat játszó Colour Impulse következik, a napot pedig a reggae zenét játszó Score Band zárja.

Szombaton 15 órától gyerekeknek szánt program kezdődik amit folk-koncert követ. Majd jön a rock: 20 órától a Unknown Scar, 21 órától a Dirty Shirt, 22.30-tól pedig a magyar-szerb, gótikus metált játszó Nevergreen játszik.

Vasárnap 18 órától a Black and White Angels formáció utcai tánc-bemutatójával indul a program, majd 19 órától folkkoncert következik. 20 órától a Royal Team mulatós zenekar, 21 órától a Black River Blues Band ad koncertet. A napot Puya és barátai - Vescan, Doddy, Dj. Wicked, Dj. Amy, Anastasia és Ester - zárják a hip-hop rajongóinak legnagyobb örömére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: