2011-03-26 13:12:41• hírek • Szatmár.ro

Március 27-én átállítjuk az órákat!

Március 27-én, szombatról vasárnap hajnalra virradóra, közép-európai idő szerint 3.00-kor, 4.00-re állítjuk át az órákat, vagyis egy órával korábbra, ezzel pedig kezdetét veszi a nyári időszámítás.

A nyári időszámítás egy olyan rendszer, melyben a helyi időt 1 órával előre állítják az adott időzóna idejéhez képest. Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján veszi kezdetét, ebből adódóan mindig más dátumra esik, de az átállítás napja kivétel nélkül mindig vasárnap. A kezdeti javaslatok szerint az átállításra azért volt szükség, hogy a több napfényes órák miatt energiát takaríthassunk meg. Használata természetesen más előnyökkel is jár, az emberek közérzete mindenképpen jobb lesz tőle.

A kutatók véleménye megoszlik azzal kapcsolatban, hogy az alternatív időszámításnak van-e értelme. Sokuk szerint ugyanis az óraátállítással nem lehet energiát megtakarítani. Másodsorban ezidáig azt sem sikerült bizonyítani, hogy az óraátállításnak van-e közvetlen gazdaságra gyakorolt hatása.

Ami pedig a szervezet reakcióját illeti, az óraátállítás - vagyis az, hogy 60 perccel kevesebbet alhatunk - sokaknál lehangoltságot, fejfájást, rossz kedvet okozhat. A nyári időszámítás október 30-ig tart, legközelebb ekkor kell ismét visszaállítanunk óráinkat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: