2015-03-19 15:16:03• hírek • Kocsis Zoltán

Gyűjtsük össze a használt olajat a víz világnapján!

Mint minden évben, a március 20-án az érintett szatmári intézmények idén is különböző rendezvényekkel, programokkal igyekeznek felhívni az emberek figyelmét a víz fontosságára. A víz világnapjának programjai közül természetesen nem maradhat ki a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség sem, amely idén is rendkívül fontos problémára igyekszik felhívni a figyelmet: a háztartásokban elhasznált étolaj tárolására.

Békéssy Erzsébet igazgatónő péntek délelőtt 10 órakor Szatmárnémetiben, a Coposu (Batthyány)-sétányon indítja majd útnak A háztartási használt olaj gyűjtése elnevezésű akciót. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy pénteken a megye valamennyi városának, azaz Szatmárnémeti, Nagykároly, Avasfelsőfalu, Tasnád, Sárközújlak és Erdőd piacain gyűjtési pontokat alakítanak ki. Ide várják a lakosokat, hogy adják le a konyhákon termelt, a környezetre rendkívül káros olajat. Ezen kívül önkéntesek szórólapok osztogatásával igyekeznek tudatosítani a lakosságban a használt olaj begyűjtésének és szakszerű tárolásának és felhasználásának fontosságát.

Szintén pénteken, a víz világnapja alkalmából a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén Dohi-Trepszker Géza Gábor előadást tart a folyóvizek videófelügyeletének technikáiról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: