2013-03-19 12:58:45• hírek • Szatmár.ro

Március 22. - A víz világnapja

Az Apaserv nyílt napot szervez - a látogatókat a vízműköz, illetve a szennyvíztisztító telepre.

A Víz világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezte az Egyesült Nemzetek Szövetsége. Az ENSZ március 22-ét nyilvánította e nappá, mely arra hivatott hogy felhívja a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben, valamint környezetünk, s ezen belül a Föld vízkészletének védelmének fontosságára.

Az ENSZ kezdeményezésére a 2013-as év a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Éve. Célja, felhívni a figyelmet a nemzetközi összefogás fontosságára a vízgazdálkodás terén. Az ENSZ vízzel foglalkozó szakosított szerve (UN-Water) az UNESCO-t bízta meg a nemzetközi év koordinálásával és megünneplésével, ugyanis a víz védelme érdekében meg kell teremteni azokat a civilizációk, kultúrák és emberek közötti körülményeket, melyek a párbeszédhez szükségesek.

A Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Éve olyan kihívásokat foglal magába, mint a közös vízgazdálkodás, mivel egyre nagyobb problémát jelent a tiszta vízhez való hozzáférés.

A Víz Világnapja alkalmából az Apaserv Rt. nyílt napot szervez, melyen szeretettel várják a látogatókat a kakszentmártoni vízműköz, illetve a szennyvíztisztító telepre reggel 9 és 14 óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: