2019-02-27 08:58:53• hírek • Bede Emőke

Március 1-től igényelhetők az APIA agrártámogatásai

Szerdán ismét megtartotta havi ülését a Prefektusi Kollégium. Kihasználva a helyi sajtó jelenlétét, a Szatmár Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a gazdák március 1-től egészen május 15-ig nyújthatják be az általa vezetett intézményhez a 2019-es szezonra vonatkozó egységes agrártámogatási kérelmeket.

Ezzel kapcsolatban érdemes tudni, hogy aki 50 hektárnál nagyobb földterületet megművelő, támogatásért folyamodó gazdáknak az ügynökség megyei székhelyén kell jelentkezniük, az éppen 50 vagy ettől kisebb alapterületű földek esetében pedig elég a helyi kirendeltséget felkeresni. A támogatásra azok a jogi és magánszemélyek jogosultak, akik aktív mezőgazdasági tevékenységet folytatnak egy saját vagy bérbe vett területen (növénytermesztés, legeltetés). A bérbeadó értelemszerűen nem jogosult a támogatásra. Ugyanakkor mindazok, akik szeretnének az ügynökséghez kérelmet leadni, ellenőrizzék kétszer is, hogy az ehhez szükséges dokumentumok érvényesek-e még -figyelmeztet az APIA vezetője.
 

A Szatmár Megyei APIA igazgatója, Dragos Virgil a felhívás mellett egy kérést is megfogalmazott a gazdák felé. Mint elmondta, a hatékony lebonyolítás és a sorban állások elkerülése érdekében mindenkinek ajánlott a kézhez kapott értesítőben megjelölt időpontban megjelennie, a leadási késést pedig mindenki igyekezzen elkerülni!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: