2015-03-10 15:20:57• hírek • Szatmar.ro

Kereskényi szakmai alapokon nyugvó önkormányzatokat akar

A választási törvények módosításával megbízott parlamenti bizottság döntése értelmében a megyei tanácsok elnökeit jövőre a tanácsok választanák közvetett módon, a megyei tanácsosok közül.

Ennek a döntésnek a fontosságát hangsúlyozta Kereskényi Gábor parlamenti képviselő keddi napirend előtti felszólalásában.

A jelenlegi rendszer a képviselő szerint csak egy látszólag egyéni választókerületes rendszer, hiszen például 2012-ben a megyék túlnyomó többségében annak a pártszövetségnek (USL) a jelöltje nyert, amely országos szinten is meglovagolta a váltó-hangulatot, és ennek haszonélvezőjévé vált. 2012-ben tehát sokkal inkább az illető pártszövetségre szavaztak a választópolgárok a helyhatósági választásokon is, mint a megyei tanácselnök-jelölt vagy polgármesterjelölt személyére.

Több megyei tanácselnök ennek ellenére - azon az alapon, hogy őt „közvetlenül a nép választotta meg" - arrogánssá és felületessé vált és a megye hosszú távú fejlődése helyett a napi kampányolást helyezte előtérbe - fejtette ki Kereskényi.

„A választópolgárok megalapozott, felelősségteljes szakmai munkát várnának el a megyei tanácselnöktől, nem pedig azt, hogy egész nap szavazatok után futkossanak, vagy szalagokat vagdossanak. A bizottság álláspontja tehát az első lépés a megyei tanácsoknak a populizmusról szakmai alapokra történő áthelyezése terén" - zárta felszólalását a képviselő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: