2017-01-12 15:37:13• hírek • Agerpres

Március 13-án kezdődik a képességfelmérő

Március 13-án, a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgával kezdődik el a nyolcadik osztályosok képességfelmérő vizsgája és a 11., illetve 12. osztályos diákok próbaérettségije - derül ki a tanügyminisztérium rendeletéből.

A nyolcadikosok, a tizenegyedikes és tizenkettedikes diákok március 13-án egyszerre vizsgáznak. A nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók anyanyelvi képességeit március 14-én mérik fel.

Március 15-én matematikából vizsgáznak a nyolcadik osztályos diákok, a középiskolások pedig a szakosodásnak megfelelő kötelező tantárgyból.

Március 17-én a szakosodásnak megfelelő választott tantárgyból kell vizsgázniuk a 12. osztályos diákoknak.

Az országos szintű felmérések eredményeit március 31-én teszi közzé a tanügyminisztérium. A rendelet alapján a nyolcadikosok román nyelv és irodalomból, matematikából, valamint anyanyelvből és annak irodalmából vizsgáznak.

A 11. osztályos diákoknak román nyelv és irodalomból, matematikából, történelemből és anyanyelvből kell bizonyítaniuk tudásukat.

Az idén érettségiző diákok tudását román nyelv és irodalomból, anyanyelv és irodalomból, választott tantárgyként pedig matematikából, történelemből, fizikából, kémiából, biológiából, informatikából, földrajzból, logikai ismeretekből, érvelés és kommunikációból, pszichológiából, közgazdaságtanból, szociológiából vagy filozófiából mérik fel.

Minden iskola kielemzi a felmérések eredményeit, és megtárgyalják a diákokkal is az általuk elért eredményeket.

A rendelet értelmében a tanároknak az osztályokban is meg kell beszélniük az eredményeket. Ugyanakkor szülői értekezleteken is ismertetni kell az eredményeket, a tanároknak pedig javaslatokat kell benyújtaniuk, hogy miként lehetne jobb eredményeket elérni a nyári vizsgák során. (Agerpres.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: