2008-10-15 03:07:52• hírek • Szatmar.ro

Maratoni CFR-győzelem

Emlékezetes mérkőzésen jutott tovább a Kolozsvári CFR a Román Kupában.

A címvédő Kolozsvári CFR a szomszédvárba, az Universitateahoz látogatott abból a célból, hogy bejusson a Román Kupa legjobb 16 csapata közé. A találkozó a vártnál nagyobb, sőt sokkal nagyobb izgalmakat és küzdelmet hozott. Alig telt el 23 perc és a bajnok máris két gólos hátrányba került (mindkétszer Soporan volt eredményes büntetőből), további 20 perc múlva ráadásul emberhatrányba is került, miután Alcantara megütötte Suteut.

A második félidőben a CFR „éhesebben" kezdett és öt perc múlva szépített is Didy révén. A félidő derekán aztán az őrültek házára emlékeztető színdarab első felvonása következett, amikor négy perc alatt 3-3-ra módosult az eredmény (Trica, Suteu, Peralta volt a gólszerzők sorrendje). A hosszabbításban több gól nem született, ezután jöhetettek a tizengyesek. Ezek során szinte hihetetlen, de 23 lövésnél nem tudtak hibázni a labdarúgók (Trica kétszer is sorra került), míg aztán Soporan megunta a dolgot, lövését pedig Nuno Claro védeni tudta. Ez volt Soporan 4 tizenegyese a találkozón.

A Dinamo Marosvásárhelyen vendégeskedett és az első játékrész felétől uralta is a játékot, de gólt a hazaiak szereztek a 49. percben Astafei révén. A fővárosiak meddő mezőnyfölénye a 69. percben érett góllá, Danciulescu szép ollóját követően. Hogy a nap gólja verseny ne legyen olyan egyértelmű, arról Bostina gondoskodott, aki a 92. percben 25 méterről csavart a hazai kapuba.

A nap látszólagos meglepetésének annyi figyelmet szentelünk, amennyit a Steaua az elmúlt években a Román Kupának: a katonacsapat teljesen megérdemelten kikapott a Sportul Studentesc-től.

Távirati stílusban a többi mérkőzésről: simán nyert a Craiova, utolsó pillanatokban szerzett gólokkal jutott tovább a Temesvár és az Otopeni, öngól segítette a Galacot, eseménytelen meccsen kiesett a Buzau.

Keddi eredmények:

Kolozsvári U - Kolozsvári CFR 3-3, tizenegyesekkel 13-14
gólok: Soporan (9., 23. mindkettő tizenegyesből), Suteu (78), illetve Didy (50), Trica (77), Peralta (80)
kiállítva: Alcantara (42, CFR)

Botosani - Buzau 0-0, tizenegyesekkel 4-3

Tricolorul Breaza - Otelul Galati 1-2
gólok: Vasilescu (56) illetve Viglianti (66), Tudor (85. öngól)

Valcea - Otopeni 0-1
gól: Liviu Ganea (91)

CSM Ploiesti - Craiova 1-3
gólok: Gafita (85. tizenegyes) illetve Stoianof (20.), Stoica (52.), M. Costea (53.)

Marosvásárhely - Dinamo 1-2
gólok: Astafei (49.) illetve Danciulescu (69.), Bostina (93.)

Sportul Studentesc - Steaua 2-0
gólok: Curelea (67.), Varga (85.)

Kolozsvári CFR II. - Temesvár 0-1
gól: Rusic (92.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: