2018-11-21 07:58:39• hírek • Szatmár.ro

Máramarosban kirándult a 44-es számú Dsida Jenő cserkészcsapat

Sárgás levélszőnyeg sistergett a szatmárnémeti cserkészek bakancsa alatt, amikor szombaton a Komzsa tetőt vették célba - írja beszámolójában Görbe Helga.

"A 44-es számú Dsida Jenő cserkészcsapat három őrse nekivágott a máramarosi domb megmászásának. A környék látványosságai közé tartozik a szinérváraljai várrom, amit a túra elején tekintettek meg, majd nekivágtak a Komzsa tetőnek is.
 

A terep nem bizonyult nehéznek, így a gyerekek menet közben beszélgettek és énekeltek. Út közben néhányszor megpihentek, ilyenkor csapatjátékokkal szórakoztak. Ezek többnyire mozgásos és ügyességi feladatok voltak, amelyek fejlesztették mind az egyéni képességeket, mind a csapatszellemet.



A túrák célja a cserkészközösség összekovácsolása, valamint a környezetünk, a természet felfedezése. A kirándulás során a túrázóknak lehetőségük nyílt megfigyelni az őszi erdő színeit és hangulatát. Bár a gyerekek sálakat és kabátokat öltöttek magukra, felkészülve a novemberi hidegre, mégsem fáztak – a napsugarak kellemesen átmelegítették őket.
 

A résztvevő három őrs egy rajba tartozik, ami megkönnyíti a cserkészcsapat működését: az őrsök korosztály és nemek szerinti kisebb csoportosulását jelenti (5-8 fő), a raj pedig néhány hasonló összetételű őrs egységét."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: