2013-10-28 09:29:25• hírek • Blikk.hu

Marakodnak Cipő volt zenészei a síron túli dalon

Cipő vajon ezt akarta volna? Fájdalmas a kérdés, hiszen az énekes már a földben nyugszik, de amikor fél évvel a halála után arról szólnak a hírek, hogy a Republic kiadója és a zenekarból kivált Tóth Zoltán kiadója azon vitázik egymással, kit is illet a Cipő énekével készült utolsó dal, elkerülhetetlen.


Nem volt könnyű dolga a zenekarnak, hiszen 23 sikeres év után elvesztették frontemberüket, ami a lelki megpróbáltatások mellett üzletileg is súlyos csapást jelentett. Cipő helyét betölteni nem lehet, március 11-ét követően nagy változás történt a Republic életében. De az biztos, hogy  Bódi László soha nem akarta volna, hogy halála után zenekarának tagjai, akik szinte már egy család voltak, a kiadók jogi vitájának kereszttüzében esetleg bíróságon nézzenek farkasszemet.

Ahogy arról a Blikk korábban beszámolt, a zenekarból kilépett gitáros, Tóth Zoltán első szólólemezén egy olyan dal is hallható, amelyben maga Cipő „tér vissza a halálból", ezt pedig a Republic kiadója szerződésszegésnek tekinti, amit természetesen jelzett is Tóth Zoltán kiadójának. Emiatt pedig a két lemezkiadó és  – akarva-akaratlanul ezzel együtt az egykori Republic tagjai és volt zenésztársuk is – szembekerültek egymással.  A feszültség szombaton, Cipő emlékkövének avatásán is érezhető volt, hiszen Tóth Zoltán és a zenekar tagjai szóba sem álltak egymással.

A dal állítólag évekkel ezelőtt született, Tóth Zoltán szerzeményeként, a zenekar kiadója viszont azt állítja, ez a dal őket illeti.

 

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: