2019-08-20 09:37:35• hírek • Nagy Tímea

Maradtak még helyek a Kölcsey gyógyszerészasszisztensi képzésén, szabad a jelentkezés

A szabadon maradt helyekre még lehet jelentkezni. Beiratkozás augusztus 26–30. között lesz. A vizsgára szeptember 3-án, 9 órától kerül sor.

A vizsgakövetelmények a www.kolcsey.ro honlapon megtekinthetőek. A képzés ingyenes és magyar nyelvű.

 

A képzés bemutatkozójának részlete:

 

„2010-ben merült fel a posztlíceumi képzés indításának lehetősége a Kölcseyben. Döntésünket több tényező is befolyásolta. Egyre inkább azt tapasztaltuk, hogy jó képességű, de szerényebb anyagi lehetőségekkel rendelkező diákjaink számára gondot jelent a továbbtanulás. Amennyiben pedig úgy döntenek, hogy Szatmárnémetiben maradnak, főleg a természettudomány osztályok végzősei, nemigen találtak magyar nyelvű képzésre lehetőséget.

 

A megye, a város akkori vezetésével egyeztetve született az ötlet: a felújított, megszépülő megyei kórház, a város egészségügyi intézményei számára jó lenne biztosítani a magyar szakápolói utánpótlást. A tanfelügyelőség és a magyar orvostársadalom egyaránt támogatta az ötletet.

 

Első perctől nyilvánvaló volt, a mércét magasra kell tennünk: a megalapozott elméleti tudásra épülő minőségi gyakorlati képzés elsődleges szempont volt. Fontos, hogy az elméleti képzés magyar nyelvű legyen, de ugyanilyen fontos a román szakmai nyelv ismerete is.

 

A 2014-2015-ös tanévtől Kiss Mária és Boros Ferenc gyógyszerészek vezetésével beindult a gyógyszerészeti asszisztens képzés is.
 

Jelenleg több osztály tanul posztlíceális képzésünkön, diákjaink a megyéből és a megyehatáron túlról egyaránt érkeznek.”

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: