2010-07-14 17:12:28• hírek • Szatmar.ro

Maradt a magyar alprefektus

Emil Boc miniszterelnök múlt héten szólította fel a kormányt, hogy a jelenleg megyénkénti két-két alprefektusból jelölje meg, ki marad és kinek kell távoznia székéből.

Találgatások előzték meg a szerdai kormányülést, hiszen Szatmár megyében mindkét alprefektusnak nagy esélye volt a székében maradásra. Pataki Csaba, aki már bizonyított tisztségében a magyarságot képviseli a prefektúra intézményében, így esetében nem csupán egy egyszerű pártpolitikai akarattal számolhattunk, hanem azzal a jogos elvárással is, hogy a megyében élő kisebbség érdekeit szem előtt tartsa valaki a döntésekkor.

A másik oldalon viszont sokat nyomott a latba az a tény, hogy Samuel Tantasnak bár még nem volt alkalma alprefektusi szaktudását bizonyítania, családnevét azonban ismeri úgy az üzleti élet, mint a politikum.

Ilyen információkkal a háttérben nem csoda, hogy a hivatalos bejelentésig többen úgy vélték, nem a letett munka értéke alapján születik majd a döntés, hiszen a központi érdekek nem feltétlenül felelnek meg a helyi érdekeknek is.


Magyar alprefektusa maradt Szatmár megyének
Magyar alprefektusa maradt Szatmár megyének


Úgy tűnik azonban, hogy ez esetben kivétel történt, hiszen sikerült elérni, hogy Szatmár megyében Pataki Csaba maradjon az alprefektus.

Ennek az lett az ára, hogy a bihari Sarkady Zsolt Csabának mennie kellett székéből, hiszen elő volt írva, hogy vagy a szatmári, vagy a bihari magyar alprefektus maradhat.

Pataki portálunknak elmondta, belső átszervezésekre, illetve több megoldandó problémára számíthatnak, hiszen az eddigi alprefektusi teendőt ezentúl csupán egy személy végzi majd, ugyanakkor az új kormányrendelet több beleszólást ad a helyi önkormányzat felülvizsgálatába, ami természetesen több munkát is jelent.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: