2015-03-18 01:46:44• hírek • Kocsis Zoltán

Egy hajszál – ennyin múlott a Monaco és az Atletico öröme

Az odavágók után talán kevesen gondolták, hogy mindkét keddi visszavágó a végletekig feszült végjáték után dől el. Az Atletico ugyan ledolgozta egy gólos hátrányát a Leverkusennel szemben, de csak büntetők után jutott tovább, míg az Arsenalnak kevés volt a 2-0-ás győzelem Monacóban - még egy gólra szüksége lett volna.

Az idei BL-szezon egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy a Monaco 3-1-re nyerni tudott az Arsenal otthonában. Ennek következtében az „ágyúsoknak" nem volt más választásuk, a kezdetektől nyomás alá kellett helyezniük a „hercegségieket". Az angolok fölényt is alakítottak ki, ám igazán nagy helyzetet nem tudtak belőle kovácsolni - mígnem a 36. percben Olivier Giroud némi szerencsével be nem talált. Az Arsenal francia csatárának első lövése még elakadt Daniel Subasic kapusban, ám a labda visszapattant elé és ekkor kíméletlenül felvarrta a léc a léc alá.

A szünet előtt még Danny Welbeck veszélyes lövését blokkolta a földön fekvő Ajmen Abdenúr, a pihenő után pedig maradt az angol fölény. Igaz, ekkor a Monaco egy-két kontrája is hordozott magában némi veszélyt. Gólt azonban ismét a vendégek lőttek a 79. percben: Theo Walcott előbb a kapufát találta el, némi kavarodás alakult ki a kapu előtt, Aaron Ramsey pedig ezt használva ki növelte az Arsenal előnyét.

Ekkor már csak egy gólra álltak az „ágyúsok" a továbbjutástól. Ehhez a gólhoz a legközelebb Giroud állt, ám fejesét Subasic bravúrral védte, így az Arsenal zsinórban ötödik alkalommal búcsúzik a nyolcaddöntőben. Érdekesség, hogy ez volt az első két gól, amit a Monaco az idei BL-szezonban hazai pályán kapott, illetve hogy ez volt a második francia-angol párharc, amit a gallok nyertek meg - egy héttel ezelőtt a Paris St.Germain búcsúztatta a szintén londoni Chelsea-t.

Az est másik meccsén a tavalyi döntős Atletico Madridnak egy gólos hátrányt kellett ledolgoznia a Bayer Leverkusen ellen. A nem túl eseménydús első félidőben ez a 27. percben össze is jött, amikor egy szabadrúgás után a németek nem tudtak felszabadítani, Mario Suarez 18 méteres lövése pedig Omer Toprakon szerencsétlenül pattant meg, becsapva Bernd Leno kapust. Addig a legnagyobb izgalmat - kis túlzással - Moya kapus sérülése és Jan Oblakkal való lecserélése okozta.

A gól után a spanyoloknak volt egy-két helyzetük, majd a szünet után is fölényben játszottak és veszélyesebbek voltak, ám igazán komoly gólhelyzetet csak keveset tudtak kialakítani: Koke szabadrúgása után centikkel kerülte el a labda a kaput, majd Arda Turan lövését védte Leno.

A hosszabbításban egy-egy lehetőséget írhattunk fel mindkét oldalon, majd jöhettek a tizenegyesek. Mindkét csapat rontással kezdte, majd javítottak. Az utolsó körben aztán Fernando Torres nem hibázott, Stefan Kiessling viszont léc fölé vágta a labdát, így az Atletico folytathatja útját a Bajnokok Ligájában.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, visszavágók (összesített eredmény):
Monaco - Arsenal 0-2 (3-3, idegenben lőtt több góllal)
gólok: Giroud (36.), Ramsey (79.)

Atletico Madrid - Bayer Leverkusen 1-0 (1-1, büntetőkkel 3-2)
gól:
Suarez (27.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: