2016-08-10 16:51:52• hírek • Kocsis Zoltán

Maradnak az élvonalban a szatmári kosaras lányok! És a másodikban is!

Feleki Zsolt
Feleki Zsolt

Négy év után ismét a román élvonalban küzd majd a Szatmárnémeti Városi Sportklub két emblematikusnak számító együttese, a férfi kézilabda és a női kosárlabda csapat. Úgy, hogy a pályán egyikük sem harcolta ki ennek jogát...

Mint ismert, a fiúk nem tudtak feljutni a második osztályból, ahol második helyen végeztek csoportjukban, ám a szakszövetség a Nagybánya és a Pandurii visszalépése után meghívta a VSK-t az élvonalba, a klub pedig élt a lehetőséggel. A történet most megismétlődött a női kosárcsapat kapcsán is. A lányok az előző szezonban valamennyi meccsüket elveszítve zuhantak ki az élvonalból, a klub pedig készült a második osztály küzdelmeire és a feljutásra. Igen ám, csakhogy a Temesvári Danzio visszalépését követően a Kézdivásárhely, a Ploiesti, majd a Rapid is nemet mondott a kosárlabda-szövetség meghívására. Nem úgy a VSK!

„Néhány órával ezelőtt érkezett meg a hivatalos felkérés a szövetség részéről, mi pedig örömmel teszünk neki eleget", árulta el a Szatmár.ro-nak Feleki Zsolt csapatmenedzser.

Az új lehetőség természetesen új feltételeket is követel. „Szükségünk van 3-4 új játékosra. Velük már tárgyalásban vagyunk, ám annál többet, hogy valamennyien külföldiek, nem árulhatok el", mondta Feleki.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a jelenlegi keret tagjaiból bárkit is elküldenének. „A román szövetség szabályai szerint ha egy klub kettőnél több légióst foglalkoztat, akkor indítania kell csapatot a második osztályban is. Az eredmény nem számít, fiataljaink ott kellő rutint szerezhetnek", fogalmazott a szakember.

José Araujo vezetőedző jövő héten érkezik Szatmárnémetibe, addigra várhatóan a vezetők véglegesítik a keretet és a költségvetést is, amit a tervek szerint 22-e körül mutatnak majd be a szurkolóknak és a sajtónak. Hogy a pontvadászat mikor kezdődik, arról augusztus 31-én dönt a szövetség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: